Doporučujeme

Kuřecí stehna nadívaná mandlemi a rýží

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Kuřecí stehna nadívaná mandlemi a rýží

Ingredience

4 kuřecí stehna s kůží

1 vejce

3 lžíce polotučného mléka

1 rohlík (1 den starý)

50 g anglické slaniny, v celku

150 g vařené rýže

60 g plátků mandlí

sůl

mletý bílý pepř

špetka mleté šalvěje

2 lžíce strouhanky

60 g másla

200 g cherry rajčátek

2 červené papriky

3 snítky čerstvého tymiánu


1. Kuřecí stehna očistíme a od širší části uvolníme kůži od masa tak, abychom ji neprotrhli. V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme nadrobno nakrájený rohlík, orestovanou na kostičky nakrájenou slaninu, rýži, mandle (část jich ponecháme na ozdobu), sůl, pepř, šalvěj a strouhanku dle potřeby. Vše důkladně promícháme.


2. Nádivku dáme do cukrářského sáčku a stehna pod kůží naplníme. Vložíme je do pekáče, poklademe plátky másla a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 50 minut doměkka a dozlatova. Během pečení přeléváme maso výpekem.


3. Asi 15 minut před koncem pečení přidáme k masu omytá cherry rajčátka a na kolečka nakrájené očištěné papriky. Kuřecí stehna podáváme dozdobená odloženými mandlemi a omytými snítky tymiánu.


  • Vybrali jsme pro Vás