Ingredience

800 g krůtího masa

2 cibule

4 stroužky česneku

250 g hub

60 ml řepkového oleje

1 lžíce hladké mouky

250 ml vývaru

150 ml bílého vína

400 g sterilovaných fazolí

3 snítky tymiánu

1 bobkový list

sůl

mletý černý pepř


1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno, očištěné houby nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme.


2. Opečené maso vyndáme na talíř a ve výpeku osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vše orestujeme.


3. Maso vrátíme do hrnce, zaprášíme moukou a vše asi 2-3 minuty opékáme. Přilijeme vývar a bílé víno, přivedeme k varu, přidáme propláchnuté sterilované fazole, tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme.


4. Přiklopíme poklicí, vložíme do vyhřáté trouby a při 150 °C dusíme asi 35-40 minut. Podáváme s pečivem.


  15:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:01