1. Quinou důkladně propláchneme, pak ji dáme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Přidáme kokosové mléko, mořskou sůl a uvaříme doměkka.
Ingredience 250 g bílé quinoy Kari: |
2. Mezitím připravíme zelené kari: Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno. Batát také oloupeme a nakrájíme na kostky. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. V kastrole zahřejeme olej, vsypeme cibuli, česnek, zázvor, semínka koriandru a krátce opečeme. Přidáme květák a nakrájený batát, orestujeme, vmícháme kari pastu a opět orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Nakonec přidáme listy špenátu, popřípadě i nasekanou chilli papričku.
3. Na dokončení quinoy propláchneme rozinky horkou vodou. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Zahřejeme pánev bez tuku a nasucho v ní opražíme kokosové lupínky a ořechy. Kokos i ořechy vyjmeme.
4. Pak v pánvi zahřejeme tuk a krátce na něm opečeme česnek. Přidáme uvařenou quinou a za stálého míchání společně orestujeme. Vmícháme rozinky. Quinou posypeme opraženým kokosem a ořechy. Podáváme s kari.