Ideální večeře pro chmurné dny, která díky orientálnímu koření provoní celý byt.

Ingredience

700 g dýně
350 g bílé ředkve
4 lžíce ghí
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky semínek černé hořčice
1/2 pískavice
8 kari listů
1/4 lžičky asafoetidy
150 g zeleného hrášku
špetka kajenského pepře
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička mletého koriandru
1 lžička soli
2 lžíce citronové šťávy
 čerstvý koriandr nebo petržel

1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostky. Ředkev oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. 

2. Ve velké těžké pánvi zahřejeme máslo ghí. Přidáme zázvor, kmín, hořčičná semínka a pískavici a na mírném plameni opékáme, až pískavice ztmavne do zlatohněda. 

3. Přidáme kari listy, asafoetidu a ředkev a krátce opečeme. Když ředkev začne hnědnout, přidáme dýni a hrášek. Dochutíme kajenským pepřem, kurkumou, koriandrem a špetkou soli. Už jen velmi krátce osmahneme. 

4. Přilijeme 60 ml vody, přiklopíme pokličkou a na velmi mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je dýně měkká. Při servírování dochutíme citronovou šťávou a posypeme čerstvými bylinkami.