Brusinkové konfety
Doba přípravy: 60 (bez schnutí) minut.
1 porce obsahuje: 173 kJ/41 kcal
Počet porcí/kusů: 40
Potřebujete:
30 g krupicového cukru ?
200 g sušených brusinek ?
50 ml griotky (bezinkového likéru nebo likéru z černého rybízu) ?
100 g mandlí ?moučkový cukr na obalení
Postup:
1. Ve 100 ml vody rozpustíme cukr a přivedeme k varu. Necháme na velmi mírném plameni vařit 5 minut. ?
2. Brusinky rozmixujeme nebo umeleme na masovém strojku. Smícháme je s cukerným rozvarem, griotkou a pozvolna vaříme na vodní lázni 30 minut. Pak směs odstavíme, vmícháme jemně nastrouhané oloupané mandle a necháme vychladnout.
?3. Hmotu rozválíme na cukrem posypaném prkénku (nebo obráceném plechu) na plát silný 1 cm. Necháme do druhého dne při pokojové teplotě vyschnout. Pak vykrájíme malá kolečka, která můžeme obalit v moučkovém cukru.