Také se vám zdá, že shon před Vánoci je rok od roku horší a horší? Chceme toho tolik stihnout, ale jak to dokázat? Jednou z variant je nepéct. Protože nepečené cukroví chutná stejně skvěle, ne-li líp.


Nugátové bonbony s lupínky soli


Doba přípravy: 40 minut.

1 porce obsahuje: 421 kJ/101 kcal

Počet porcí/kusů: 20


Potřebujete:

50 g hořké čokolády ?

50 g másla ?

200 g nugátu (nugátových bonbonů) ?

50 g lískových oříšků ?

1 lžíce soli (lupínky nebo hrubé)


Postup:

1. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni s máslem. Tekutou čokoládu smícháme s nugátem a vyšleháme na hladký krém. ?

2. Oříšky opražíme nasucho v předehřáté troubě při 180 °C. Necháme je vychladnout, oloupeme slupky a nasekáme nahrubo.

3. Do aluminiových (nebo jiných pevných) košíčků nalijeme do poloviny čokoládovou směs, přidáme půl lžičky nasekaných oříšků a přelijeme opět čokoládou. Necháme ztuhnout. Nakonec přidáme na povrch špetku soli.



  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:57