Zapečené těstoviny s treskou a špenátem
Suroviny: 300 g krátkých těstovin (penne, fusilli apod.), sůl, 500 g filetů z tresky, olivový olej, 500 g mraženého listového špenátu, 1 menší cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř, 2 vejce, 250 ml smetany, 100 g strouhaného sýra (eidam, madeland apod.)
?Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Rybí filety očistíme a nasolíme. Pak je na oleji v pánvi z obou stran opečeme.
2. Špenát necháme v sítku rozmrazit. Přebytečnou tekutinu zlehka vymačkáme. V kastrůlku na trošce oleje zvolna orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát. Osolíme ho, opepříme a jen krátce podusíme.
3. Těstoviny promícháme se špenátem a na kousky nakrájenou rybou. Směs rozprostřeme do vymaštěné zapékací misky a v troubě předehřáté na 200 °C necháme asi 10 minut zapéct.
4. Vejce rozšleháme se smetanou a sýrem a rovnoměrně rozlijeme na těstoviny v pekáčku. Nákyp při 170 °C dopékáme asi 30 minut.
Doba přípravy 70 minut.
1 porce obsahuje 3251 kJ/776 kcal
Počet porcí/kusů 4