Zamíchejte to
Nejlepším společníkem pro (nejen) silvestrovskou oslavu jsou nejen jednohubky a další dobroty, ale také míchané nápoje. Nemusíte být ani vyučeným barmanem nebo mít doma spoustu nezbytných propriet, spoustu koktejlů zvládnete prostě s tím, co máte po ruce.
Nezapomeňte se jen předzásobit sodovkou, citrusy a dalšími praktickými ingrediencemi. A samozřejmě také kvalitním alkoholem, bez kterého to nejde.
Nabízíme vám několik tipů na zajímavé sváteční a slavnostní drinky, ale klidně zkuste zapojit i svou fantazii.
W#1 Christmas Tea
- 40 ml rum Don Papa Baroko
- 20 ml skořicový sirup
- 15 ml citronová šťáva
- 100 ml sypaný ibiškový čaj
- pomerančová kůra na ozdobu
1. Ibiškový čaj zalijte studenou vodou a nechte hodinu macerovat. Poté přeceďte.
2. Sklenici naplňte ledem a přidejte postupně rum, čerstvou citronovou šťávu, skořicový sirup a dolijte ibiškovým čajem. Vše promíchejte a ozdobte skořicí a pomerančovou kůrou.
Kentucky punch
- 0,7 l Wild Turkey 101 Bourbon
- 0,75 l červené víno L’Archetipo Litroto Rosso
- 0,4 l medové vody
- 1 l brusinkového džusu
- 5 lžic brusinkového džemu
- šťáva z 5 citronů
- pomeranč
- sušené brusinky
- koření – badyán, skořice a hřebíček
1. Nejprve si připravíme medovou vodu tak, že naředíme 0,2 l medu s 0,2 l teplé vody.
2. Rozhodnete-li se pro teplou variantu punče, přidejte všechny ingredience do hrnce. Prohřejte je, ale nevařte. Takto připravený punč můžete servírovat například do hrníčku.
3. V případě studené varianty vše nalijte do džbánu a v lednici nechejte dvě hodiny odležet. Servírujte do vinné sklenice s ledem. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče.
Grand Collins
- 50 ml Grand Marnier Cordon Rouge
- 20 ml čerstvé citrónové šťávy
- 10 ml cukrového sirupu
- soda
- pomerančová kůra
1. Sklenici naplňte ledem a dávkujte postupně Grand Marnier, citrónovou šťávu a cukrový sirup.
2. Dolijte sodou a následně promíchejte. Na závěr ozdobte pomerančovou kůrou