Z bílého pečiva se zbytečně přibírá, ale nebojte se, nebudeme vás nutit žít bez pečiva úplně!


1. Špaldové pečivo


Jemná chuť špaldy připomíná oříšky. Má vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin a je bohatá na vitaminy skupiny B, A a E a také minerální látky.



2. Celozrnné pečivo


Má vyšší obsah potravinové vlákniny, vitaminů skupiny B, D a E, enzymů a minerálních látek než klasické pšeničné pečivo. Důležitou vlastností je to, že vás zasytí na delší dobu a nebudete po pár minutách bezmyšlenkovitě hledat něco k snědku.



3. Knäckenbrot


Jde o trvanlivé pečivo s nízkou energetickou hodnotou a vysokým obsahem vlákniny. Nejzdravější jsou zejména ty, které jsou vyrobeny z žitné mouky.


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:00