Doporučujeme

RECEPT DNE: Krůtí tacos s tmavým pivem

| foto: Bauer Media

RECEPT DNE: Krůtí tacos s tmavým pivem

Jednoduché a hrozně dobré!

INGREDIENCE

1 kg krůtích vykostěných stehen

2 lžíce olivového oleje

1 střední najemno nasekaná cibule

4 stroužky najemno nakrájeného česneku

oregano dle chuti

1 chilli paprička

1 střední rajče, rozkrájené na kostičky

1 tyčinka skořice

330 ml tmavého piva

1 šálek vody

sůl a pepř

12 kukuřičných nebo pšeničných tortill

Na ozdobu:

2 lžíce pražených sezamových semínek

hrst čerstvého koriandru

1 malá cibule najemno nasekaná

1 limetka

POSTUP

1. Ve velké pánvi opékejte krůtí stehna na jedné lžíci olivového oleje, dokud nezískají jemně propečený nádech. Mělo by to trvat okolo 8 minut. Osolte, opepřete a odložte krůtí maso na talíř.

2. Do stejné pánve přidejte druhou lžíci olivového oleje a restujte česnek, cibuli, oregano a chilli papričku tak dlouho, dokud cibule nezměkne (taktéž kolem osmi minut). Přidejte rajče a skořici, průběžně míchejte dokud rajče nepustí št’ávu. Vrat’te krůtí stehna zpět do pánve, přidejte tmavé pivo a vodu, přived’te k varu. Přikryjte pokličkou, snižte plamen a nechte pomalu vařit, dokud stehna nezměknou, tj. 1 hodinu. Po půlhodině nezapomeňte obrátit krůtí stehna na druhou stranu. Po hodině maso vyndejte a nechte zchladnout na talíři. Jakmile trochu vychladne, natrhejte maso.

3. Mezitím vyndejte z omáčky skořici a stroužek oregana a přived’te omáčku k varu. Nechte bublat zhruba 12 minut, dokud se objem omáčky nezmenší na 1/3 šálku. Jakmile toho docílíte, rozmixujte omáčku a přidejte do ní natrhaná krůtí stehna. Osolte a opepřete.

4. V troubě (na 180 °C) ohřejte tortilly a na každou dejte 1-2 lžíce krůtích stehen s omáčkou, posypte sezamovými semínky, cibulí a koriandrem. Servírujte s limetkou na okraji.

Tento recept pro všechny milovníky krůtího masa připravila food cosmobloggerka Irena z blogu BohemianFoodie.com

Více receptů naleznete na www.love-beer.cz.

  • Vybrali jsme pro Vás