Ingredience:
120 g červené řepy
200 g sterilované cizrny
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžičky soli
mletý černý pepř
šťáva z 1/2 citronu
1 avokádo
lístky koriandru na dozdobení
Postup:
1. Červenou řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Necháme ji vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
2. Cizrnu opláchneme pod studenou vodou a společně s olejem rozmixujeme na hrubou pastu. Přidáme řepu, prolisované oloupané stroužky česneku, sůl, pepř, citronovou šťávu a promixujeme dohladka. Dle potřeby můžeme přilít trochu olivového oleje, aby byla pasta krásně hladká.
3. Hummus necháme odležet chvíli v chladničce. Naservírujeme ho do mělké misky a podáváme s čerstvým pečivem, na plátky nakrájeným očištěným avokádem a čerstvými lístky koriandru.
Doba přípravy: 50 minut (bez odležení)
1 porce obsahuje: 1013 kJ/242 kcal
Počet porcí/kusů 4