Dopravní nehoda u Bolehoště na Rychnovsku (13. 2. 2014)

Dopravní nehoda u Bolehoště na Rychnovsku (13. 2. 2014) | foto: HZS Dobruška

Po nárazu do stromu se octavia rozpůlila, mladý řidič na místě zemřel

  • 12
Smrtelná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek v podvečer u Bolehoště na Rychnovsku. Šestadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octavia narazil do stromu a na místě zemřel. Náraz byl tak silný, že se automobil o strom rozpůlil.

Řidič jel po silnici druhé třídy číslo 304 od Týniště nad Orlicí směrem na Opočno a krátce před 17. hodinou z dosud nejasných příčin vyletěl ze silnice do stromu.

"Náraz byl tak silný, že auto se o strom rozpůlilo," uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

"Šestadvacetiletý řidič, který se ve vozidle nacházel sám, na místě podlehl svým zraněním," potvrdil mluvčí Královéhradecké policie Jan Čížkovský s tím, že silnice byla téměř čtyři hodiny uzavřená.

"Zda řidič byl či nebyl pod vlivem alkoholu či návykových látek, určí až výsledek nařízené soudní pitvy. Bližší okolnosti a průběh nehody jsou předmětem dalšího šetření rychnovských policistů," dodal policejní mluvčí.

Profesionální hasiči z Dobrušky a jejich dobrovolní kolegové z Opočna zajistili rozpůlený automobil proti požáru a pro potřeby policejního vyšetřování místo nehody nasvítili. Aby vrak vyprostili z příkopu, museli pořezat dva stromy.