ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Muž nahlásil úmrtí přítelkyně. Přiznal, že ji v hádce udeřil do obličeje

  • 3
Za zvláštních okolností zemřela na ubytovně ve Rtyni v Podkrkonoší na Trutnovsku devětapadesátiletá žena. Její přítel se o víkendu obrátil na linku 158, že ji nalezl na zemi v bytě bez známek života. Kriminalisté však zjistili, že zemřela po úrazu hlavy. Soudce již muže poslal do vazby.

Kriminalisté zadrželi pětapadesátiletého muže v pondělí odpoledne. Vrchní komisař zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví.

„Obviněný muž nejprve ´mlžil´, aby se vyhnul trestu. Nakonec však policistům přiznal, že v pátek popíjeli společně s poškozenou alkohol a pohádali se. Dále ji měl udeřit podle jeho slov do obličeje a ona upadla na nábytek a zůstala ležet na zemi,“ sdělila mluvčí hradecké policie Šárka Pižlová.

Policisté s mužem osudný večer provedli dechovou zkoušku na alkohol s pozitivním výsledkem 2,42 promile.

Podle policie se jedná o muže, který byl již v minulosti několikrát odsouzen. Vrchní komisař ve středu zaslal státnímu zástupci podnět na vzetí muže do vazby a ve čtvrtek soudce Okresního soudu v Trutnově souhlasil. Muži hrozí až 16 let vězení.