Při požáru shořel přístřešek s autem, oheň se rozšířil i na podkroví domu

  • 0
Požár zasáhl přístřešek s osobním autem i podkroví rodinného domu na Náchodsku. Hasiči z něj vynesli tlakovou lahev a požár uhasili během tří hodin. Škoda se vyšplhala na dva miliony korun.

Jednotkám požární ochrany se rozezněl poplach ve čtvrtek ráno po 6. hodině, kdy operační středisko hasičů přijalo hlášení o požáru přístřešku rodinného domu v části Velký Dřevíč v katastru Hronova.

„Při příjezdu hasičů na místo události byl už v plném rozsahu zasažen přístřešek se zaparkovaným osobním vozidlem a oheň se rozšířil také na podkroví rodinného domu. Na likvidaci požáru nasadily jednotky tři vodní proudy a zasahovaly v dýchací technice,“ popsala mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Hasiči podle ní zároveň prováděli průzkum podkroví, odkud vynesli tlakovou lahev. Před 7:30 byl požár lokalizován a hasiči dále pracovali na rozebírání konstrukcí a dohašovali jednotlivá ohniska.

Na místě zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů, která zajišťuje dozor nad požářištěm až do podvečerních hodin. „Proč začalo hořet, to je předmětem dalšího zkoumání vyšetřovatelů,“ dodala mluvčí hasičů.

Při požáru se nikdo nezranil, škoda je předběžně stanovena na dva miliony korun, hodnoty představující asi čtyři miliony korun se podařilo uchránit.