Diskuze

Krkonoše čelí náporu silvestrovských turistů, parkoviště zdaleka nestačí

Nejvýše položená krkonošská střediska bojují už od pátku s obrovským náporem turistů, kteří do hor přijíždějí na prodloužený víkend, aby zde trávili konec roku a oslavili Silvestra. V Janských Lázních nebo v Peci pod Sněžkou kolabovala doprava, parkoviště jsou obsazená, auta parkují u silnic, v zákazu i v lese.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

vyžírky se jedou najest

1 0
možnosti
LR

No nepražáci si jeli zalyžovat už v sobotu do Deštného, sice tam pár Pražáků, co musejí parkovat hned u sjezdovky, bylo, ale dalo se to. A permanentka stála 500 a ne 1000 jako ve Špindlu

0 0
možnosti
Foto

Taková bláhovost. Před koncem roku na hory. To se s lyžováním 1. 1. nedá srovnat. Na silnicích klid, na sjezdovkách pusto.

0 0
možnosti
TM

A všichni se těší jak ty přemoudřelý Pražáky odrbou ;-D

3 0
možnosti
Foto

To sotva, když valná část ubytovacích a stravovacích kapacit patří právě společnostem, které jsou registrovány v Praze...

0 0
možnosti
JW

J69a91r69d45a 90W11o20l29f

31. 12. 2018 12:19

Titulní foto. Letní gumy v Krkonoších?;-D Možná olítaný starý zimáky, tvrdý jak šutr.

0 0
možnosti
JV

Do takových míst jezdíme zásadně mimo sezónu, pokud se tam chceme podívat. Když se tam chce nyní někdo mačkat a nervovat, jeho volba. Já bych tam teď nejel. Na druhé straně, kde je podstata problému. Je jasné, že se jedná o všeobecně známá střediska a je známo, že tam bude nyní přecpáno. Toto se řeší vždy až se to stane a píše se, jak je to tam strašné. Z jakého důvodu se to třeba ze strany obce neřeší, než tato situace nastane? Vždyť je to pořád dokola. Například na www stránkách Pece pod Sněžkou není žádná informace, že jsou parkoviště přeplněná a jaká je tam situace. Co na mě hned na úvodní stránce vyskočí, jsou lákadla na akce, atrakce, na lanovku, atd. Tak tam ti lidi prostě jezdí, obce chtějí vydělat, ale servis není. V dnešní době internetu a různých aplikací by měla být určitě informovanost větší, pružnější. To mě připomíná stav, kdy se v lese postaví nějaká dřevěná věc s vyhlídkou, ale již tam není servis v podobě záchytného parkoviště, WC, atd. Pochopitelně se tam lidé nahrnou, protože to chtějí vidět a vyzkoušet. To je normální reakce. Pak nadávají ochranáři že lidi stojí s auty po lesích, zneužívají se policisté, aby pracovali tam, kde by měli být pořadatelé, apod. Tak proč se taková stavba povoluje, když není zázemí? To že je v daných místech přecpáno, není až taková chyba lidí co tam jezdí (i když to mohou předpokládat, pak nadávají a někteří se i diví, že v zimě je na silnicích sníh), ale těch, kteří mají dotyčnou destinaci na starosti. Chápu, že je to situace složitá, ale určitě ne neřešitelná. Teď odbočím - to samé Adršpach v létě. Všichni vědí, že se tam v určitý čas nacpou převážně poláci a že je tam kalamita. Ale lamentuje se, až se tam nedá pohnout.

3 0
možnosti
Foto

I93v15o 30C46i62l55i34c10h

31. 12. 2018 9:00

A to je přesně ten důvod, proč odjíždíme z hor oslavit Silvestra na chatě v nížině ...

0 0
možnosti
DD

Zpovykaní Pražáci si myslí, že budou parkovat hned u lanovky :-(

6 0
možnosti
Foto

Tak si to tam hezky užijte.

2 0
možnosti
MV

Pan Roman z Prahy pobavil diky

3 0
možnosti