Z nákladního automobilu se na D11 u Klamoše vysypal hnůj. (31. července 2023) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hnůj z náklaďáku znečistil část D11 z Hradce na Prahu, tvořily se kolony

  • 14
Část dálnice D11 ve směru z Hradce Králové na Prahu odpoledne znečistil hnůj, který se vysypal z nákladního auta. Hasiči úsek u Klamoše uklízeli necelé dvě hodiny, po nich pokračovali silničáři. Auta mohla místem projíždět s opatrností jedním pruhem.

Problém na dálnici nedaleko 67. kilometru u Chlumce nad Cidlinou nastal kolem 12:45.

„V pravém a odstavném pruhu právě zasahujeme u rozházeného hnoje z nákladního automobilu, kterému se otevřelo za jízdy čelo korby,“ informovali krajští hasiči na Twitteru.

Řidič traktoru převrátil cisternu, ves zalila páchnoucí močůvka

Kolem 15:00 už hasiči dálnici opustili, i když odklízecí práce ještě neskončily. „Vozovku jsme částečně uklízeli. Spolupracovalo i Ředitelství silnic a dálnic, které na místo poslalo jejich nakladač. Ve 14:56 byl návěs provizorně zajištěn a hasiči odjeli. ŘSD už doklízí a policie zajišťuje místo události,“ popsal odpoledne mluvčí hradeckých hasičů Ondřej Čuhanič.

„Dálnice je zcela průjezdná,“ potvrdila po 16. hodině mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Podle webu dopravních informací se však během odpoledne ve směru od Jaroměře na Prahu na 68. až 67,5. kilometru vytvořila půlkilometrová kolona. Auta by se měla rozjet podle předpokladu do 16:45.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

16. března 2018