Nehoda nákladního a osobního auta u Chvalkovic (24. dubna 2023) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Vejtřaska při čelním střetu zdemolovala osobní auto, řidička je v nemocnici

  • 22
Nákladní vůz Praga V3S se před polednem střetl s Citroënem Saxo u Chvalkovic na Náchodsku. Z osobního vozu zůstal po nárazu jen zdemolovaný vrak, zraněnou řidičku odvezla do nemocnice sanitka.

Nehoda se stala mezi Chvalkovicemi a Brzicemi, policie o ní dostala hlášení v 11:40. Na místě zasahovali hasiči, policisté i záchranáři.

„Podle prvotních informací šlo o čelní střet, veškeré okolnosti jsou předmětem dalšího šetření. U obou řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol, která byla negativní,“ uvedla mluvčí hradecké policie Lucie Konečná.

Hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat, o zraněnou ženu se postarali záchranáři.

Vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby, nakonec však ženu vezla do nemocnice sanita.

„Přes hrozivě vypadající nehodu utrpěla mladá řidička naštěstí pouze lehká zranění, se kterými ji záchranáři po poskytnutí potřebné péče transportovali k dalšímu vyšetření do nemocnice,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Ivo Novák.

„Hasiči pomohli s naložením vraku osobního auta na odtah a uklidili komunikaci,“ řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Hajnice.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz