Diskuze

Nejdražší adresa v Česku? V Peci se přesto prodalo 80 apartmánů, aniž by se koplo

Podnikatel Martin Kubík v Peci pod Sněžkou postaví dalších 80 apartmánů. Ještě se zdaleka ani nekoplo, ale už nyní jsou byty ve dvou plánovaných domech rozebrané. Už jeho první projekt za čtvrt miliardy před dvěma lety centrum Pece výrazně proměnil. Apartmány ve východokrkonošském středisku se přitom dnes běžně nabízejí za ceny převyšující 200 tisíc korun za metr čtvereční.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jj, všichni to známe, jak malebně, jednotně, úhledně (mě se to líbí, ale netvrdím, že je to tak ok) vypadají rakouské horské vesničky... Nebýt 40 let (a bohužel odsunu, který jinak schvaluji), i ty naše by teď byly stejně malebné (hodně jich naštestí je)... stačí na 40 let přetrhnout staleté vazby k půdě a majetku a je zaděláno na problém na další staletí. Následek je i obsah tohoto článku a tyhle "stavby". Zní to bláznivě, ale v 90. letech jsme měli bílé farmáře z JAR a Zimbabwe pozvat k osídlení a znovuzušlechtění našeho zdevastovaného pohraničí. Prchali po pádu segregace a mohli tu najít nový domov.

0 0
možnosti

No ale proč ty rakouské vesničky tak vypadají? Protože pokud se nejedná o jejich turistické Topky (jiné to bude v Hallstatu, jiné 10 km od Semmeringu.. ) tak převažuje léty vznikající přirozená zástavba typu rodinné chalupy, penziony, menší hotely, které provozují vesměs místní rodiny. Nevalí se tam tolik zrychleně "investiční výstavba ", apartmán houses, hotelové řetězce, jako všude u nás.

0 0
možnosti
Foto

Vypadá to moc hezky. Krásný moderní barák plný hezkých apartmánů. Kéž by byl český lid aspon trošičku schopný akceptovat, že už není rok 1907 a nestaví se jen boudy. V Peci je hezky i s těmahle barákama.

1 2
možnosti

To opravdu není. Přelidněno. S Pece se stal masochismus :-(.

1 1
možnosti

Názorný příklad že za drahé a nedostupné nemovitosti nemůže pomalé stavební řízení. Nikdy nestihne postavit dost na to, aby to nestihla skoupit určitá skupina lidí disponující hotovostí.

0 0
možnosti

Jak Vavřinec, tak Grand hotel Hradec jsou krásný stavby. Ve srovnání s hrůzami, které se stavěly v 90. letech, je to naprostá paráda. Je pravda, že Pec je na hranici zastavěnosti a udržitelnosti. Taky podle mých informací chystá rada stavební uzávěru. S načatými projekty už nic neudělá a popravdě je dobře, že budou zas aspoň hezké.

Podle mého názoru je u lokality Pec pod Sněžkou důležité udržet ráz krajiny s roztroušenými jednotlivými objekty po stráních. Že něco roste v centru taky není zas tak na škodu. Navíc je dobré si uvědomit, že ty objekty jsou v průběhu celého roku poměrně dost využité. Lidi mají Krkonoše rádi, tak tam jezdí. Furt lepší, než aby tam chcíp pes.

Ještě bych dodala, že třeba ve Vavřinci pracují převážně místňáci.

0 0
možnosti

stavby jsou to hezké, ale teda tam se mi to vůbec nehodí a nelíbí. Je toho moc na malém území.

0 0
možnosti

Jsou způsoby lidského myšlení, který nikdy nepochopím. Stejně jako jsem kdysi před lety smetl ze stolu "kafe v kapslích" (kdo by si koupil instatní humáč dráž než stojí kávovar, že...) tak bych si nikdy nemyslel, že se bude prodávat "panelák na horách", takový úvěr bych ještě před několika lety prostě nepustil a vím že ani drtivá většina kolegů. No a dnes se banky předhánějí, kdo to bude financovat.

0 0
možnosti

já chápu že si lidé koupí byt na horách, každý nemá potřebu lítat kolem baráku. Jezdí si tam aby se prošel po kopcích, zalyžoval, zaběžkoval. Když nemáme malé děti, ideál.

0 0
možnosti

Ničení Krkonoš v přímém přenosu. Peníze, peníze, pak dlouho nic, pak příroda.

2 1
možnosti

A proč ne hned osmdesát tisíc apartmánů ? Pořád by to ani zdaleka nestačilo !

0 0
možnosti

Ty české hory je třeba zničit co nejrychleji, než to uděláš někdo jiný.

1 0
možnosti

To dřevo bude za pár let pěkně hnusný..

2 0
možnosti
Foto

Tak jeden byt za 130m mám.. tak co, přikupime, ne ? Sak peníze su, doktore.. docela by mě zajímalo, odkud se rekrutuje sorta těchto lidí...

3 0
možnosti

Tak lidí, kteří ty peníze mají je i v ČR dost, já spíše nechápu, že když už investují do bydlení na horách, jdou do takové "králíkárny".

0 0
možnosti