Diskuze

Než je strčíte do mrazáku, zeleninu oblanšírujte, hrušky zalijte vínem

Stále ještě dozrává spousta lahodných ovocných i zeleninových plodů. Nemusíte mít vlastní zahradu, leckde se dá nakoupit i přímo zde dvora. Využijte toho, řada šťavnatých plodů si totiž můžete zamrazit do zásoby. V zimě vám přijdou vhod.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

A pak v zimě nepůjde dva proud a můžete si s tím víte co :-D Já teda ovoce zpracovávám půl na půl, půlku hezky do skleniček a komory, půlka je v mrazáku.

0 0
možnosti
MB

Jablka oloupu, nakrájím, dám do sáčku a pak do mrazáku. Nic víc s nimi nedělám a mám připravená jablka na štrůdl téměř bez práce.

2 0
možnosti

"rozložte nejprve zralé, omyté a osušené ovoce v jedné vrstvě na tác a nechte cca 2 hodiny zamrazit" Tak pokud by se ale jednalo o ovoce z vlastní zahrady, umývat a utírat jistě netřeba. Snad jen třeba švestky vypeckovat, a přitom kouknout, jestli tam už nebydlí červíček.;-D

2 0
možnosti