Diskuze
VIDEO: Recept na paštiku jako od babičky. Bez škodlivých éček
Děkujeme za pochopení.
malej.draha
ble
Fuj, ten sporák v tom videu je úplně nechutně špinavej.
1000101110110101
Re: ble
No jo. Já si zase všiml prstenu. Při vaření by člověk neměl mít na ruce nic, včetně hodinek, prstenů atd.
referentka
...paštiku
si dělám doma játrovku: drůbeží játra (půl kila) nakrájet na orestovanou cibulku, podlít půl deckou šlehačky a dusit cca 10-15 minut...vše dát do mixéru, přidat podle chuti česnek, sůl, pepř, případně tzv. paštikové koření, druhou půl decku šlehačky a 15 dkg másla...rozmixovat, rozšlehat úplně do jemňoučka...napěchovat do "srnčího hřbetu"...za pár hodin podávat s čerstvým pečivem a děkovat pánubohu, že jste narazili na tento recept...
Kuk na strejdu
Dnešní recept
Pokud si doma chcete připravit klasickou průmyslovou JÁTROVOU paštiku, budete potřebovat:
200g modifikovaných škrobů + 200g sojové moučky
100g jater
50g kostní moučky
strašně moc chemikálií, aby to drželo pohromadě
cufir-mufir
Re: Dnešní recept
100g jater ???? kde by se v průmyslové paštice vzaly??? To máte špatný recept...
Milovnice okurek
Takže
nejezte nic s éčkama a nacpěte se paštiky ze čtvrt kila sádla, půl kila bůčku...
cufir-mufir
Re: Takže
Nemyslím si, že by na vepřovém sádle a bůčku bylo něco špatného...
Co by mohlo být škodlivé, tak se soustředit jen na jeden typ potravin.... Třeba stále jíst jen okurky :-)
Každý extrém je špatný....
Jean-Luc Picard
my se z těch Éček asi zblázníme
Prosím vás, přestaňte už konečně přehnaně strašit těmi Ěčky. Díky nim se podstatně omezil výskyt otrav "klobásovým jedem" právě z těchto domácích ňamek. Mimochodem mezi Éčka patří kdeco, Éčko je prostě jen kód pro v mnoha případech naprosto přírodní látku - třeba sůl, vitamin C, různé škroby a teplem modifikované škroby (třeba dextrin).
Všeho s mírou Éček i hysterie kolem nich. Ne vše co je bez Éček podpoří vaše zdraví - třeba paštika s játry a vším tukem je sama o sobě "škodlivá" a ty přidané konzervanty častokrát zajistí, že z ní neumřete hned.
beda venerabilis
Re: my se z těch Éček asi zblázníme
Já jsem na gymplu taky chodil do éčka. A nakonec jsem odmaturoval.
Inkvizitor Johny
Játra
A nejde udělat paštika bez jater? Já nerad játra
Si0 po třetím zákazu
Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné
Našrot
Re: Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné
Hlupáčku. Takovou paštiku dělala babička každou zabíjačku. Děda umřel v 96 letech, babičce bylo nedavno 95 a ještě je s námi. Jen ty zabíjačky už nejsou. A jejich recept na dlouhý život? Míň žrát a víc dělat. Tebe s tvým cholesterolem by děda hnal bejkovcem.
error404_is_back
bůček?
Nemůžu tam místo bůčku dát nějaký fajnovější maso? Chtěl bych si udělat takovou tu hrubější, čemu frantíci říkají paté a ne takovou tu českou pěnu (mousse). Ale nemyslím drůběž, spíš nějaký hovězí nebo zvěřinu nebo tak něco.
ebamb
Re: bůček?
určitě, já jí dělala z kuřecích jater a vepřového masa. Vše nakrájené, podušené do měkka, okořeněné. Recept jsem zkoušela kdysi z kalendáře Recepty z dámského klubu :-) Na Apetitu taky najdete pár dobrých receptů.
..Kamenožrout..
..
"..Bez škodlivých éček"
E150 - Karamel, E160a - Beta-karoten (provitamín A), E160c - Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin, E300 - Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ), E901 - Včelí vosk.
Článek psal člověk, který neví o "éčkách" vůbec nic...
s(h)arka
už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti
aby stihly chodit po farmářských trzích, vařit domácí pokrmy z biověcí, prát na valše a máchat prádlo v řece!!!
bojimbojim
Re: už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti
Vsak uz i v tomto platku bylo psano,jak lide se vratili do jeskyn a jak jsou stastni
Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén
Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...
Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk
Soutěž Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou
Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...
Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť
Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby:...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány
Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...
Ostrov nabídl k adopci přemnožené kozy. Zaplavily ho žádosti z celého světa
Malý italský ostrov Alicudi se snažil zbavit přemnožených divokých koz, a tak je na začátku dubna...
VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa
Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu –...
Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť
Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby:...
Jací jste v kuchyni, jak si umíte užít jídlo? Prozradí to váš horoskop
Potrpíte si na dobré jídlo a pití, nebo slupnete cokoliv, co vám přijde pod ruku? Každé znamení to...
Prodej bytu 3+1 85 m2
Fügnerova, Teplice - Trnovany
2 200 000 Kč