Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Životabudič jménem polévka. Zahřeje, dodá sílu, vývar potěší i klouby

Dobrá polévka je základ! Dříve se jedla jako lék a později coby pokrm osvěžující, posilující a lahodný. Největším fanouškem polévek býval francouzský král Ludvík XIV., který byl schopen sníst hned několik misek najednou. Není proto divu, že právě v Paříži se v roce 1765 otevřela první polévková restaurace.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

Opravdu se bramboračka solí až na konci? Brambory tedy budou neslané?

0 0
možnosti
JM

Tu bramboračku je lepší zalít horkým zeleninovým vývarem než vodou. Vařit je také vhodnější ve dvou fázích. Nejprve osmaženou zeleninu zalitou vývarem a přidat namočené houby a kostky brambor (ca 8 minut) a potom za míchaní postupně vsypat ca 1,5 lžíze hladké mouky (pro celkové množství polévky 1l ) a vařit za míchání ještě asi 10 minut, ke konci přidat majoránku.

0 0
možnosti
MP

U bramboračky restuji všechnu zeleninu včetně brambor najednou; dám do hrnce větší množství másla, všechnu pokrájenou zeleninu a restuji až má zelenina viditelnou "kůrku". Pak teprve přidám studenou vodu, sušené houby, koření a na konci (až jsou brambory měkké) majoránku. Bramboračku většinou nijak nezahušťuji, hustá je sama o sobě dost.

0 0
možnosti
VP

"Poté plamen ztlumte a nechte vývar táhnout přibližně půl hodiny."

Kuřecí vývar za půl hodiny? Za tu dobu se do něj nedostane nejen všechna chuť, ale ani všechny prospěšné látky.

9 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. května 2024

Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. května 2024  17:10

Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Co ještě nevíte o kočkách? Jak můžou zezelenat nebo zdědit miliony

9. května 2024

Kočky mnohdy rozdělují společnost na dva tábory. Jedni je nemohou vystát, druzí si život bez nich...

Prvorepublikovou zahradu v Kroměříži rodina zachovala, včetně růží a pivoněk

9. května 2024

Soutěž Zahrada u rodinné vilky budovaná před 85 lety, na níž se zachovala řada původních dřevin a keřů,...

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. května 2024

Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...