Diskuze

Ideální postup pro přípravu bramborového salátu, jak ho máte rádi

S bramborovým salátem je to jako s gulášem nebo vanilkovými rohlíčky. V každé rodině jsou jiné chutě a dodržují se jiné zvyklosti a složení salátu. Ale pokud chcete něco zaručeného, začněte receptem od profesionálů, který si můžete dotvořit podle vlastních zvyklostí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

ja delam brsalat tady u protinozcu, kde se po nem kazdy z naseho okruhu rodiny a pratel olizne.

Zakladem je babiccin recept: brambory, mrkev, petrzel, celer, hrasek, evropske kysele okurky, kopr, vsechno nechat ulezet pres noc, druhy den se dochucuje a vmichava majoneza se lzici horcice.

Misto cibule davam jarni cibulky, ktere jsou mnohem jemnejsi, navic davam i rapikaty celer.

Okurky: kombinace ceske zn. Nova a polske zn. Krakus. Davam oboje protoze Nova je bohuzel mekci, Krakus je krupavejsi. Drive sem dovazeli Znojmii, ktera je krupavejsi a chutnejsi nez Nova, ale uz jsem ji dost let nikde nevidel.

1 0
možnosti
EK

To je ten správný salát ! Dělám ho přesně stejně, jen tu majonezu poslední roky trochu "ředím" jogurtem a dávám ji hned, ne až druhý den...

0 0
možnosti
LG

Já jsem akorát nepochopil v titulku ten dovětek "jak ho máte rádi".

Protože podle toho "ideálního" postupu ho rád nemám a z diskuse plyne, že je nás takových víc. Krom toho článek nic jiného nenabízí až na přiznání, že každý ho dělá jinak a každý ho má i jinak rád.

1 0
možnosti
Foto

Okurky beru jenom kvašené ve slaném láku. Půl skleničky toho láku (sůl, kopr, křen, česnek, vinný list v něm byly) přidám do drobně nakrájených brambor a zeleniny. Celeru raději o něco víc, hrášek je také nutný. Cibuli rozpůlím už den předtím a marinuji v octě, ztratí tak štiplavost. Nadrobno nasekaná vejce (3 kusy) na drobno nasekaná dušená šunka (asi 20 dkg) a výhradně čerstvě vyrobená majonéza ze žloutku a jemného olivového oleje, může se dát jenom trochu ololu na začátek a pak už dokončit s řepkovým olejem, má méně výraznou chuť. Do hotové majonézy dvě polévkové lžíce hořčice, zamíchat a zamíchat do salátu tak, že se odzdola zvedá plochou vařečkou a obrací, brambory se nesmí drtit!

0 1
možnosti
TN

Celer a petržel NIKDY! To bych opravdu nepozřel. Ani light saláty s jogurtem nejsou saláty.

1 1
možnosti
MK

V létě občas část majonézy nahradim jogurtem, je to takový "jakosalat". Ale na vánoce chci salát opravdickej.

1 0
možnosti
JT

To takhle blázen v blázninci zametá listí a kolem jde ředitel a primář.A říďa se ptá primáře...co dáváte na jahody aby byly fakt dobré? No já zásadně koňský hnůj.No a já zase upřednostnuji kuřecí páč je agresivnější...A chudák to slyší a řekne si- tak já dávám na jahody vždy šlehačku...ale já jsem blázen;-)

5 0
možnosti
ZM

No, zase pěkný článek ;-) jdu dát vařit brambory, u nás se jí salát uleželý jen pár hodin a rozhodně ne z lednice (brambory, cibule, vejce, okurky) / pohodový Štědrý den přeju

0 0
možnosti
JZ

Z kila brambor ;-D Na množství, které by se nakonec všem zdálo dostatečné, jsme ještě nepřišli.

3 0
možnosti
MK

Začínáme na kyblu :-)

0 0
možnosti
MK

Každý má svůj recept a nechápe, jak můžou ostatní vydávat ty svoje blivajzy a brsalát. Už jen ta představa vařené zeleniny, navíc ještě celeru, mi zvedá kýbl. Salát není vývar!

2 2
možnosti
AS

Ja do brambor pridavam jen nakladane okurky, hrasek s mrkvi, vejce ,tatarku a pepr sul. Je to bramborovy salat jako kazdy jiny.....

2 0
možnosti

Ať ten salát udělám tak a nebo tak, stejně ho ty mrchy sežerou ;-D

0 0
možnosti