Procvičte si na internetu své znalosti angličtiny

  9:17aktualizováno  9:17
Vyzkoušejte si, třeba jen v naší ukázce testu pro pokročilé, jak zdatní jste v anglickém jazyce.
1. Which doctor is working

a) The doctor noticed me
b) The doctor observed me
c) The doctor saw me
d) The doctor watched me
e) The doctor examined me

2. Which word does not go with all the others

a) an escalator
b) to rise
c) to sit
d) a staircase
e) to stand

3. If a piece of work is unavoidable, it must be done sooner or

a) at last
b) eventually
c) later
d) finally
e) in the long run

4. Wise is to unwise as visible is to

a) unvisible
b) nonvisible
c) imvisible
d) invisible
e) disvisible

5. Which of these is wrong

a) In my opinion, you are right.
b) In my view, you are right.
c) To my thought, you are right.
d) I have an idea that you are right.
e) My belief is that you are right.

6. If a friend says he can put you up, he means he can

a) lift you
b) give you a lift
c) give you an air ticket
d) lend you a ladder
e) offer you somewhere to sleep

7. All these are colours, but which is also the name of a flower

a) purple
b) violet
c) orange
d) grey
e) scarlet

8. Which man is often called a skipper

a) a train driver
b) a chauffeur
c) a ship's captain
d) a controller
e) a guide

9. We talk about a range of

a) rivers
b) fields
c) mountains
d) forests
e) lakes

10. Your instep is part of

a) your hand
b) your arm
c) your body
d) your leg
e) your foot

11. Which of these houses has no
upstairs

a) a bungalow
b) a detached house
c) a semi-detached house
d) a terraced house
e) a mansion

12. Daybreak means

a) a day's holiday
b) a midday snack
c) dawn
d) sunset
e) the day you retire from work

13. The life hereafter means

a) the future
b) the life after death
c) destiny
d) the next generation
e) tomorrow

14. Which does a man stand to give a sermon

a) on the street corner
b) in a lecture room
c) in a pulpit
d) on a soap-box
e) on a stage

15. Which word does not go with all the others

a) dictionary
b) words
c) to look up
d) to look down
e) alphabetical

Správné odpovědi: 1. e; 2. c; 3. c; 4. d; 5. c; 6. e; 7. b;8. c; 9. c; 10. e; 11. a; 12. c; 13. b;14. c; 15. d

Další testy v různých stupních obtížnosti najdete na www.pavlatova.cz/testy

24. - 25. 5. proběhnou volby do Evropského parlamentu v České republice.
Celkem kandiduje 39 uskupení. S výběrem vám může pomoci volební kalkulačka.
Inventura hlasování zjistí, ke kterému současnému poslanci máte nejblíže.

Nejčtenější

První koloběžku mu vyrobil tatínek, dnes mají obrat 120 milionů

Marek Kostka otec, Marek Kostka syn

Rodinná firma KOSTKA – kolobka vyrostla společně se stále rostoucí oblibou koloběžkování. Své produkty, které si od...

O penzijní spoření se v Česku zvedá zájem. Účastnické fondy vynášejí

ilustrační snímek

Češi začínají brát spoření na důchod opět víc do svých rukou. Zvedá se zájem o doplňkové penzijní spoření v...

Peníze z fondu jde vybírat kdykoli. Zrušit rovnou i smlouvu je chyba

ilustrační snímek

Investiční odborníci se shodují, že nejčastější chybou tuzemských investorů je, když prodávají své nakoupené podílové...

KOMENTÁŘ: Recese je jistá, krize bude třešinka na dortu

Martin Mašát

Titulek podle ekonoma Martina Mašáta prodává. Proto se poslední dobou vyrojilo mnoho ekonomů a analytiků, kteří vědí,...

Vůdcovství se dá osvojit. Ta schopnost je otevřena všem, říká psycholog

Docent Jan Urban je autorem publikace Ekonomie bez mýtů a iluzí s podtitulem Co...

Být vůdcem znamená vyvolávat v druhých důvěru a jistotu. Lídrům lidé vycházejí vstříc, a to bez jakéhokoli donucení....

Další z rubriky

První koloběžku mu vyrobil tatínek, dnes mají obrat 120 milionů

Marek Kostka otec, Marek Kostka syn

Rodinná firma KOSTKA – kolobka vyrostla společně se stále rostoucí oblibou koloběžkování. Své produkty, které si od...

Na vysokou mě nevzali, snad to vyjde příště. Jak rok čekání využít?

ilustrační snímek

Chcete být lékařem, právníkem nebo stavět mosty. K tomu patřičné vzdělání bezesporu potřebujete, tedy budete se na...

Firmy si zájemce o práci pečlivě testují. Nevhodný kandidát je ztráta času

ilustrační snímek

Pracovní pohovory jsou pro personalisty poměrně těžkou disciplínou. Během velmi omezeného časového úseku totiž musí o...

Platy státních zaměstnanců skokově vzrostou! Výrazněji si polepší nejhůře placen...

Platy státních zaměstnanců skokově vzrostou! Výrazněji si polepší nejhůře placen...

Kurzy.cz Platy státních zaměstnanců skokově vzrostou! Výrazněji si polepší nejhůře placení lidé Školníci, kuchařky nebo knihovní...

Adecco spol. s r.o.
Operátor ve výrobe - 1 směnný provoz

Adecco spol. s r.o.
Plzeňský kraj
nabízený plat: 18 000 - 28 000 Kč

Najdete na iDNES.cz