- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vůně vanilky je jedna z nejpříjemnějších vůní. Koupil jsem si pár lusků a stačé je zavřít do sklenice s cukrem. Pěkně to načichne a pak stačí jen dosypávat.
Zajímalo by mne kolik peněz z Vanilky mají její pěstitelé. Myslím že ti dostanou zlomek konečné prodejní ceny.
Tak to delala uz moje babicka a my v te praxi pokracujeme o mnoho let pozdeji.
Pro nektere ucely mame jeste dalsi sklenici s cukrem, kam pridame jemne nastrouhane 2 vanilkove lusky a smichame s praskovym cukrem.
Proč se nepoužívá etylvanili. ten je od vanilky k nerozeznání a vanilinový ukr je za babku?
Takže vanilkový cukr už nekoupím za 0,90 Kč? To si jako budu muset připlatit?
Ano, i vanilínový cukr bude dražší, i když se vyrábí chemicky a s vanilkou nemá nic společného.
Češi musejí být solidární.
Česka se to naštěstí netýká - chudé země používají výhradně chemický ethylvanilin.
Samozřejmě, že se to týká i nás. I když budete kupovat jenom vanilín, tak menší množství pravé vanilky na trhu donutí některé výrobce přejít na vanilín a tím se zvýší i jeho cena
Vzhledem k obrovskému nárůstu populace a čím dále menšímu počtu lidí, kteří chtějí farmařit, pracovat v zemědělství, očekávám v nejbližších 15-20 let obrovský nárůst cen potravin.
Hloupost.
Všude máme nadvýrobu, a Ukrajina, střed Ruska, Afrika, jsou hluboce pod svým potenciálem.
Stačí jen trocha státní regulace a dotací do zavlažování, tak, jako je tomu v USA.
tve gurmanske predstavy se nezakladaji na realite.
Vanilkove lusky, ani kdyby byly servirovane na zlatych talirich, by si zadny skutecny znalec gastronomie a labuznik nedal.
Podobne tak by NIKDY nemichal lanyze a kaviar, i kdyby jeho kapsa byla vydlazdena zlatem.