Diskuze

Americký státní dluh trhá rekordy. Poprvé přesáhl 30 bilionů dolarů

Americký státní dluh překročil nový milník, podle úterních údajů tamního ministerstva financí přesáhl 30 bilionů dolarů (zhruba 648 bilionů korun). Rekord přichází v době, kdy se americká centrální banka chystá zvýšit úrokové sazby. Správa dluhu se tím prodraží.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Mne sa páči táto situácia, je to tak nádherne zvrátené a surrealistické. Proste dlžíme sami sebe, neviem ako to je možné ale evidentne to ide, a ešte dlžíme niekomu inému. Všetkým je jasné, že to nejde splatiť ani za 100 rokov, keby teraz prestali robiť dlhy.

Lenže oni nevedia, ako nerobiť dlhy.

Nanešťastie jediný vývozný artikel USA je vojna a zbrane. Nič iné USA nie sú schopné vyprodukovať.

Môžem vám porozprávať, ako sa jedna firma snaží v USA obnoviť strojárenskú výrobu, ale je to smutný príbeh a vôbec to nie je o peniazoch, nanešťastie je to už o ľuďoch. V USA už proste nie sú ľudia, ktorí sú technicky vzdelaní alebo manuálne zruční, páč priemysel vyviezli do Číny a školstvo sa prispôsobilo. Iron Belt sa zmenil na Rusty Belt, náprava už nie je možná. USA ako svetová veľmoc skončili.

0 0
možnosti
FL

US vlastni zlato za 11bilionu dolaru. To je docela hezky polstar, prostot pro pujcovani stale je :)

0 1
možnosti
Foto

Většina z toho ne papírové zlato. Žádný polštář!

0 0
možnosti
SS

hezká ukázka práce idnes. ukrást, přeložit a umístit na portál idnes (lze dohledat přesnou anglickou verzi). protože kdyby v idnes byli skuteční novináři, tak napíší obdobný článek na téma český dluh. ten také ledacos překročil, ten také bude mnohem dražší díky vyšším úrokům...ale ono je pohodlnější otevřít zdroj, nechat google přeložit, a říkat si novinář v oblasti ekonomika;-D

0 2
možnosti

J87a60n 35Č94u26p

3. 2. 2022 7:49

Proto covid, Ukrajina, drahá energie

2 0
možnosti
MG

Amerika se utopí ve vlastních penezich, jejíž cenu drží v plusu uměle. Jinak by měli inflaci jako prase. Je to jediná krajina, která dosahuje takhle niterního dluhu. Neuvěřitelné. Nad bankrotem ji drží pouze tištění dalších peněz a půjčky. Velice nezdravá ekonomika. Prý nejsilnější ekonomika.

5 2
možnosti
MG

Bizarního dluhu, ne niterního :-D

0 0
možnosti
MZ

M45a89r27t63i34n 79Z15a17k

2. 2. 2022 21:48

To není dluh, když bude třeba, tak vygenerují dostatek peněz na splacení za 5 minut.

0 4
možnosti
MV

USA utáhnou jakýkoliv dluh, potřebují k tomu jediné, udržet Evropu jako ekonomicky slabší. Teď toho dosahují skrz drahý zemní plyn, vojenský konflikt je v záloze.

10 5
možnosti
MK

To vížejo, teď jsi na to káp

1 3
možnosti
LK

přitom je to jednoduché. Všem lidem se řekne ať si úspory dají do zlata. Pak se vyvolá hyperinflace a dlužníkům se zaplatí bezcennými papírky. Pokud to bude nutné tak se zavede nová měna. V minulosti se to osvědčilo i když dopad na obyvatelstvo nebyl dobrý, ale jen proto, že se nesmyslně drželi původní měny. A je po dluhu.

1 0
možnosti
JH

Jenomže nyní ČNB rozjíždí úročení, takže se srazí inflace krátkodobě a přesune se do budoucna.

0 0
možnosti
JK

další důvod proč USA potřebují válku.

23 7
možnosti
TB

Absolutní nesmysl, prakticky každá válka stát vynančně vyčerpává. Navíc v USA by k nějaké válce nebylo nakloněné veřejné mínění

1 5
možnosti
DD

Prakticky to znamená, že od každého obyvatele USA vč. novorozenců musí vybrat ročně jen na daních pro banky a ostatní věřitele odhadem 50.000 Kč na splácení úroků. To je dobrej kšeft (pro věřitele) :-/

5 0
možnosti