Diskuze

Kapské Město potřebuje vodu. Chce přivléct kus ledovce z Antarktidy

Nedostatek vody zdaleka netrápí jen Česko, v porovnání s jinými kouty světa mají Češi dokonce spousty vody. Například jihoafrické Kapské Město a vůbec celý region se od roku 2015 potýká s takovým suchem, že museli zemědělci vybít prakticky celá stáda a město omezilo spotřebu vody. Vyřešit by to měla ledová kra z Antarktidy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Kdyby se černoši starali o infrastrukturu, kterou nechali po konci apartheidu prostě zpustnout, měli by vody dost. Plus by si k tomu mohli vyprojektovat, postavit a provozovat pár odsoloven mořské vody a bylo by to. Ale to je asi rasizmus toto po nich požadovat, že? Požadovat mohou pouze oni.

1 0
možnosti
JP

Pak už by se do služby zapojily lodě, které by horu ledu obkroužily sítí za 25 milionů dolarů tvořenou umělohmotnými lany s průměrem 13 centimetrů.

Zdroj:https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/sucho-kapske-mesto-led-antarktida-kapitan-sloanea.A190608_481046_eko-zahranicni_are

ako to je s tymi mikroplastami? 8-o

2 0
možnosti
JH

J25i42ř50í 66H20o14l73ý

10. 6. 2019 15:00

To těm segregovaným černochům nikdo neřekl, že i voda v moři je mokrá? Izraelci to už vědí dávno.

4 0
možnosti
Foto

Izraelci nemají za humny kry jako kráva :) Dotáhnout ledovou kru se jistě vyplatí více než prosté odsolení mořské vody. Plus předpokládám, že ušetří i s čištěním takové vody. Nemyslím si, že by to neměli spočítané.

3 0
možnosti
PL

No ono pokud si ráda většina lidí dopřává večer vanu a ráno dlouhou sprchu, tak se nelze vidět ... Občas je to plýtvání až nesmyslné jako napoustění bazénů pytnou vodou v oblastech s jejím nedostatkem, každou chvíli mytí auta pitnou vodou atd.. atd...

2 0
možnosti
PS

Izraelci jsou poněkud dále - odsolují kubík mořské vody za cenu lehce přes půl dolaru.

Škoda, že Praha nemá moře...

6 1
možnosti
KN

Kapske mesto nema malo vody. Kapske mesto ma hodne lidi!

12 0
možnosti
OZ

Expert nejsem, ale žil jsem dva roky v malým ostrovním státě. Kompletní potřeba vody se pokryla odsolováním tý mořský. Nevěřím ale, že by to tam někoho nenapadlo, tak by mě spíš zajímalo "proč to nejde"..

1 0
možnosti
VS

budou v tom peníze, jako vždy

3 0
možnosti
VS

emm a co ty prachy dát radši do odsolování... to by asi bylo trvalejší řešení, než tahat kusy ledu, co?

0 0
možnosti
LC

No a co si místo ledovce koupit tohle? Za 200 milionů dolarů by měli v Kapském městě vystaráno, i kdyby tam už nepršelo nikdy: https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/veda/cesi-prisli-na-jak-v-pousti-ziskat-vodu-projekt-sawer-predstavi-na-expo-2020_1801051610_dp

0 0
možnosti
RV

A bude hůře. Množství obyvatel v Africe a jižní Asii roste geometrickou řadou. Ne nadarmo se tvrdilo, že příští světový válka bude o vodu. A začne to nejprve další migrační vlnou, kdy se budou tito obyvatelé tlačit ke zdrojům vody.

5 0
možnosti
Foto

V tomhle případě tedy půjdou do Antarktidy? 8-o

0 0
možnosti