Projekt Choco pomocí své aplikace digitalizuje potravinářský průmysl. Eliminuje tak chyby při objednávání, šetří čas a poskytuje informace o dostupnosti produktů v reálném čase.
Restaurace, které aplikaci používají, ušetří průměrně 1,27 kg potravinového odpadu týdně, píše o projektu web TechRound. Uvádí, že plýtvání potravinami je jedním z největších celosvětových problémů a že Choco přispívá k ochraně ekosystému a pomáhá v boji proti změně klimatu.
Supermarkety bojují proti plýtvání jídlem. Ruší datum spotřeby a radí čichání |
„Tím, že jsme pomohli zefektivnit globální dodavatelský řetězec potravin, jsme vytvořili efektivnější a udržitelnější proces, který umožňuje restauracím a dodavatelům dosáhnout maximální finanční a procesní efektivity, zvýšit marže a posílit digitální potravinový řetězec,“ uvádí Daniel Khachab, generální ředitel Choco.
Používání platformy Choco je pro restaurace zdarma; dodavatelé platí poplatek, odvozený od objemu dodávek, které přes platformu realizují. Choco na svých stránkách uvádí, že platformů používá přes 15 tisíc šéfkuchařů a deset tisíc dodavatelů – a že přes ni projde přes půl milionu objednávek měsíčně.