PM

Pár diskutujících zpochybňuje statistická data z USA a za vším vidí konspiraci. Jeden ekonomický údaj ale konspirací neovlivníte..

Stav ekonomiky je určen zdravím firem. Zdraví US firem lze velmi lehce a přesně hodnotit jejich.. well, hodnotou. Tržní hodnotou. Kde trh, a ne nějaká instituce určuje jejich cenu.

Ten trh se jmenuje akciový trh.

Akciové trhy v USA jsou na rekordních maximech.

IS

Důležitými problémy pro Američany jsou 1) inflace, 2) ilegální imigrace, 3) zaměstnání a domácí ekonomika, 4) nekontrolované utrácení státu a národní dluh, 5) kriminalita, 6) Social Security a Medicare, 7) bezpečnost země a zahraniční politika, 8) Zravotní péče, následují méně podstatná témata jako právo na potraty, kontrola zbraní, klimatické změny, atd. V podstatě s malou obměnou je podle dotazů prvních 5 bodů na vedoucích mistech ať už Republikánů nebo Demokratů, což není pro Bidena dobrou zprávou.

PM

Voliči se rozhodují iracionálně.

Ekonomika USA šlape, lépe než třeba EU, HDP roste, trh práce je skoro vždy lepší než předvídají prognózy. To jsou tvrdá data.

Ale Běžný Franta Volič si přečte stest jednoho ulhaného miliardáře, jak špatně se celá Amerika má, a věří mu, že je Amerika v recesi..

MK

Tak jim to vysvětli, když to tak sám dobře víš. Stejně jako nám komousi vysvětlovali, jak se dobře máme, jelikož nemáme nezaměstnanost jako je ve zlém imperialistické světě. Zřejmě ještě stále žiješ ve stejné ideologii.

JK

J93a79n 81K21l52e82č45k32a

23. 5. 2024 13:00

Ale to, jestli jsou USA v recesi, o tom se snad nehlasuje! Buď v ní jsou, nebo nejsou, to jsou jednoduchá fakta!

PM

Nu ano. Statistický úřad spočítal, že v recesi nejsou.

Ale lidé si mylně myslí, že v recesi jsou.

Ve volbách volí statistický úřad a jeho data, nebo lidé?

JV

Tak kdyby se někdo zeptal našinců, asi bychom se nestačili divit

Na druhou stranu je celkem děsivé, že země s jadernými zbraněmi a její obyvatelstvo žije mimo realitu.

TK

Nejdůležitější je vývoj cen benzínu a vývoj nezaměstnanosti. Vše ostatní jsou podružná kritéria.