Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Zájem o výletní lodě roste. Plavba kolem světa byla vyprodaná za den

Během pandemie covidu-19, která se už více než podepisuje pod životy mnoha lidí po celém světě, se zvýšil zájem o dlouhodobé i kratší plavby po moři na velkých výletních lodích. „Chci se brzy dostat zpátky na moře, kde je o mě postaráno 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Chybí mi sociální kontakt,“ uvedla jedna z novopečených majitelek jízdenek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

nebudou, tak rychle!

0 0
možnosti
MM

ad Roman Cerny vcera v 19:21:" vy prostě vůbec nemáte tušení, jak taky může cestování vypadat, pak byste tu takhle neexhiboval";-D

Jakub Vasko v 9:52 "Dobrý oxymóron - poznávací zájezd, kde nic nepoznám"8-o

V predstavach mnoha obcanu zeme bez more je lodni zajezd nuda fialova pri dlouhych morskych strekach, valeni u bazenu, v baru, koukat na TV nebo chrapat v male kajute s miniaturnimi okny.

Neni pravda! Zajezdy se strukturou castecne daji prirovnat 7-14 dennim pobytum v hotelovem rezortu, ale s MNOHA pul-, celo- nebo i 2- dennimi cestami do blizkych i vzdalenejsich destinaci a neskonale pestrejsim programem. Je limit kolikrat si vyjdete do mestecka z rezortu nekde v Antalyi nebo Hurgade, protoze se okoli nemeni. I ty delsi tury maji porad stejny vyber destinaci. Na lodi jste kazde rano, nekdy druhe rano v uplne jinem miste.

Jakmile se nalodite, jste po celou dobu zajezdu panem sveho casu a volite cinnost podle nalady. Nikdo vas nenuti kdy vstavat/ jit spat/ jist a co kdy delat, s kym se bavit. Vase volba. Jidlo a obcerstveni 24/7.

Zajezdy jsou umyslne naprogramovany s maximem dni v pristavech a minimalnimi morskymi dni presunu. Mezi pristavy se prevazne pluje jen v noci. Vysledek: cesta do okoli ostrova, mesta / mestecka je pokazde jina, destinace a namety pro vylety a tury jsou pokazde jine. Napr. 13 denni zajezd zacinajici 2 dny v Benatkach (Dubrovnik, Atheny, Santorini, Mykonos, Neapol, Civitavecchia, Livorno, Villefranche - Riviera) do Barcelony pobyde 10 dni v pristavech a da i vyber navstivit vzdalenejsi mista -kdo chce Olympii, Capri, Pompeje, Rim, Florencii, Pisu, Monaco, Nice, Eze...

Morske dny nabizeji velkou radu aktivit-palubni a stolni sporty a souteze, kino, ochutnavani vin a likeru, tanec, hudbu, prednasky o destinacich a jejich historii, prirode...

0 0
možnosti
MM

pokr. Panove Cerny a Vasko svou netoleranci k jinym zpusobum cestovani a tvrdosijnou zabednenosti ze jenom oni rozhoduji jak vypada cestovani a co je "PRAVE"poznavani sveta, si dokonale nabehli na vlastni vidle. ;-D

Nechtel jsem puvodne jit do osobnich detailu, ale po tech vypadech uz neodolam, vykoledovali jste si to. Ze nemam tuseni jak ma cestovani vypadat, nic nepoznal, zadne zkusenosti, cestovni analfabet?;-D FYI:

Dubrovnik -1 den s lodi, mimo: celkem 5 tydnu pobytu v D. a okoli, 4 navstevy/letecky.

Londyn- 2 dny s lodi, mimo: 3 tydny/ 4 navstevy, Londyn a jizni Anglie letecky

Singapore - 1 den s lodi, mimo: 15 dni/ 4 navstevy letecky

Fiji - 1 den s lodi, mimo: 3 tydny / 2 navstevy Koralove pobrezi, ostrovy Mana a Nadi-Denarau /letecky

Francouzska Polynezie - 10dni okruzni zajezd lodi / mimo: 12 dni Tahiti a Moorea / 2 navstevy letecky

Novy Zeland- 13 dni okruzni zajezd lodi, mimo: 23 dni letecky Severni ostrov/ 3 navstevy

Italie- 4 dny cast okruzniho zajezdu, mimo: 3 tydny vlakem, letecky

/ 4 navstevy. Ve vyctu lze podobne pokracovat dale

0 0
možnosti
MM

Tak tohle bych asi nedal. Nejsem vyloženě introvert, nicméně mám rád klidná místa, pěknou přírodu, možnost dlouhých výšlapů a absenci různých "turistických atrakcí". Takže chata a nebo chalupa (klidně i úplně obyčejná, se základním vybavením) na pěkném místě (u lesa, blízko koupání, s okolím lákajícím k pěší turistice) s ohništěm k večerní kremaci buřtů a šikovnou hospůdkou ve vzdálenosti do dvou kilometrů. Tyhle lodě jsou tudíž přesným opakem toho, jak si představuji rekreaci (a myslím, že už po třech dnech by mi tam začalo hrabat). Na druhou stranu - pokud se to někomu líbí, tak nic proti tomu (každý to máme jinak).

6 0
možnosti
TB

Nechci tady tvrdě polemizovat. Prodej výletních plaveb je totiž moje povolání a obživa. Mohl by mě mohl leckdo obvinit ze zaujatosti. Pproto bych jen apeloval na to, aby se každý kriticky vyjadřoval k tomu, co skutečně zná, co skutečně zažil a čem opravdu něco ví. Sám jsem sjezdil na lodích půl světa, čistého času jsem na plavbách s klienty strávil více než dva roky života. neberu nikomu názor, ale lépe vyzkoušet a pak mluvit než předen kritizovat něco zcela nepoznaného.

1 5
možnosti
JJ

J97i94ř10í 17J36o56h27n

6. 3. 2021 10:58

Proč je vynechána informace, že článek je placená reklama?

0 0
možnosti
AB

A63l64e52š 62B60a48j69e74r

6. 3. 2021 9:21

zábava pro blbce

0 0
možnosti
MM

;-D jak se rika: jeden nalepkuje to v cem se vidi:-P

2 0
možnosti
JV

Každého věc jak tráví dovolenou, ale z mého pohledu je tohle jeden z nejpovrchnějších způsobů. "Projedu" půl světa, ale stejně nic nepoznám.

2 1
možnosti
MM

;-D napsal nekdo, kdo mluvi z puste teorie, aniz by neco takoveho kdy zkusil a nevi o cem mluvi. Kritika ""Projedu" půl světa, ale stejně nic nepoznám." je NESMYSL od nejakeho neznalka.;-D

Jsou lide, kteri tohle delaji protoze maji nutkani poplivat to, co sami udelat nemohou --- nebo takovi, kteri pod negativni reakci a plivanim skryvaji skutecnost, ze proste na to nemaji.

Ti uprimni reknou - "no co, mne dela vetsi poteseni travit dovolenou na horach nebo na chalupe",

nebo priznaji "mame jine priority a na tohle nestaci rodinny rozpocet",

nebo "moje manzelka trpi morskou nemoci uz jen na parniku Vltava";-)

1 1
možnosti
MM

jeden z hlavnich duvodu proc byl zajezd tak rychle vyprodan je mala kapacita pasazeru protoze jde o malou zamorskou lod a za druhe jsou velmi vyhodne podminky.

Na rozdil od obvyklych podminek drivejsi doby, lodni spolecnosti ted kvuli nejiste dobe nabizeji moznost stornovat zajezd az do dne odjezdu bez financniho postihu a100% navrat penez zpet, nebo bezproblemova zmena/ prevod uz zaplacenych penez kdykoliv do dne odjezdu na jiny zajezd ve lhute dalsich 2 let.

0 0
možnosti
MM

spolecnost Viking zname, plavili jsme se v cervnu /cervenci 2018 na Viking Sky (v popredii na fotografii), 15 denni zajezd z norskeho Bergenu a zastavkach v norskych pristavech na Severni mys a pak pres Lofoty, Shetlandy, Orkneje do Edinburghu a Londyna. V dobe letniho slunovratu a pulnocniho slunce. R^

Nakonec zakotvili na pontonovem pristavu uprostred Temze v Greenwichi.

Na rozdil od megalodi tyhle lode Vikinga se do Temze nejen vejdou, ale propluji bez problemu mezerou v Temzske bariere a dokonce pobliz Millennium Dome udelaji otocku o 180 stupnu a ke greenwichskemu pontonu zacouvaji.

V rijnu 2019 jsem delali zajezd s jeji sesterskou lodi Viking Sky z New Yorku pres Bermudu do Karibiku a skoncili v Puerto Ricu. Velka vyhoda, ze jsme ve vsech pristavech byli jako jedina zajezdova lod a nemuseli se delit o prostor s desitkami tisic pasazeru z megalodi.

Vyhodou Vikinga je max pocet pasazeru 930, clenu posadky 550, zadne deti a mladez pod 18 let na palube, pouze dospeli.

Zajezdy orientovane na poznavani sveta pri kvalitnim ubytovani v rozumne velkych kabinach minimalne 25m2, kazda z nich s balkonem a koupelnou dostatecne velikosti, kde se "nesedi na zachode, kdyz si jeden chce ve sprse oplachnout nohy". ;-D

Velmi kvalitni labuznicka strava, morske plody vseho druhu, speciality francouzske, norske, italske, stredomorske, asijske kuchyne atd, zadne kasino, prolezacky, kluziste, megaobchody a podobne vychytavky.

Na palube kultura - koncerty, dobry program hudby a zabavy, vystoupeni mistnich skupin z navstivenych zemi, program prednasek pro ty kdo se chteji obeznamit historii, zemepisem, florou a faunou navstevovanych zemi. Vse v cene zajezdu, vcetne piva, vina a nealko napoju k obedu a veceri.

6 1
možnosti
MM

tak znovu pro vsechny ty myslitele dumajici nad "31 denni plavbou se zastavkami v 55 pristavech".

Link na 4/12 mesicni itinerar plavby z Floridy pres Tichomori, Indicky ocean a Stredozemi do Atlantiku a koncici v Londyne.

https://www.vikingcruises.com.au/oceans/cruise-destinations/world-grand/2021-2022-viking-world-cruise/index.html

0 0
možnosti
TZ

Je to dobrý, lidí už maj zase roupy.

0 0
možnosti
MV

Říká vám něco marketing?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení

11. května 2024

Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...

Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění

10. května 2024

Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?

8. května 2024

Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...

Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun

7. května 2024

Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Němce trápí dönerflace. Cena kebabu prudce stoupla, mluví se o cenovém stropu

11. května 2024

Pro velkou část německých spotřebitelů je turecký kebab velmi oblíbenou pochutinou, na kterou...

Kamiony dopravců z ciziny unikají v Česku trestu. Zaplatí jen každý druhý

13. května 2024

Premium Řidiči zahraničních kamionů nemusí být v Česku příliš nervózní, pokud překročí povolenou rychlost...

Belgie jako druhé Řecko. Zadlužení země rychle roste, řešení je v nedohlednu

13. května 2024

Belgie se už dlouhé roky řadí mezi nejvíce zadlužené ekonomiky Evropské unie. Svůj dluh tato...

Knihovny věcí jsou stále populárnější. Potěší planetu i peněženku

12. května 2024

Obavy z koupě jen občas využívaného či drahého zboží zkoušejí nově řešit takzvané knihovny věcí....

Horečka kolem birkinek pro mileniály trvá, vznikla i háčkovaná verze kabelky

12. května 2024

Kabelka ve tvaru půlměsíce, kterou někteří nazývají „Birkinkou pro mileniály“ a jiní ji zase...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!