Diskuze

Kofein na kolečkách a baristou přes noc. Británie zažívá kávovou renesanci

Ještě než na britských ostrovech vypukla pandemie koronaviru, utratili jejich obyvatelé za kávu více než 5 miliard liber ročně (153 miliard Kč). Zatímco však prodeje oblíbených kavárenských řetězců během krize výrazně poklesly, touha Britů po kofeinu nikoli. Přesně této situace na trhu využili malí kavárenští podnikatelé a vyšli, respektive vyjeli, chutím svých zákazníků vstříc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J65o51s92e32f 53V48a44l58a

21. 3. 2021 8:40

hezka pohadka. Na pojizdnem prodeji kavy(napoje) se da mozna vydelat v tak extremne drahem meste, jako je Londyn, ale asi nikde jinde. Problem celeho systemu je v tom, ze centra mest jsou diky home office poloprazdna a lide nechodi ven si koupit kavu, senvic nebo zakusek uz kvuli tomu, ze ti lide v centru mesta proste nejsou. Pred 3 tydny jsem byl ve stredu odpoledne v sirsim centru Mnichova a vypadalo to tam, jako kdyby byla nedele rano. Ulice poloprazdne, mista k parkovani volna. Neverim, ze by pojizdna kava od prodejce byla nejake reseni i pro ty, co jsou doma.

Sam mam kavu rad a par zemi jsem procestoval, pil mistni kavu a zkousel jsem si vyrobit dobrou kavu doma. Po mnohaletem testovani ruznych smesi, nekolika pristroju na vyrobu espressa vcetne plnoautomatu a srovnavanim s kavou z kavarny a moji kavou jsem dospel k zaveru, ze kava z kapsle ( znackovy vyrobce pristroje i kavy ) je to nejlepsi a nejchutnejsi reseni na doma. Naklady na jednu kavu/espresso jsou zhruba do 5 Kc a pomer vykon/cena se neda nicim trumfnout. Hlavne ne v predrazenem Londyne ...

Jinak vyborna kava/espresso na Sicilii se da koupit v klasickem baru a do keramickeho hrnicku mezi 0,50-1,0 eura. Kava to go je samozrejme neplnohodnotna uz druhem baleni.

2 1
možnosti
JK

J89o67s23e67f 35K51r93b68e29c

21. 3. 2021 10:44

Moje zkušenost je trochu jiná. Po pokusech jsem skončil u pákového přístroje a samostatného mlýnku a naprostým základem, který má zásadní vliv na chuť a kvalitu, je čerstvě upražená a těsně před přípravou namletá káva. Ač můj Lelit za nějakých 12 tisíc je spíš nízká řada, dokáže udělat espresso lepší než ve většině restaurací, kde sice mají profi přístroje, ale neumějí s nimi, navíc vaří z kdečeho.Z čerstvě namleté, ale kdoví jak dlouho na regálu uleželé kávy (natož ze staré namletiny z kapslí) chuť nikdy nebude taková.

0 0
možnosti
MT

To je perla mezi bláboly. Takže před koronáčem si anglán neuměl doma připravit kávu. Nebo ten co dělá kávu zadarmo a lidi mu na to posílají dotace je super záměr.

0 0
možnosti
KN

zkuste online výuku čtení a následně kurz č.2 - Chápeme psaný text

1 0
možnosti