Čtyřpatrové lázně, šedesát tisíc za noc. Top evropské hotely, které otevřou

  • 1
I v letošním roce se budou v Evropě otevírat nové hotely. Na otevření se připravuje například hotel The Emory v Londýně, kde ceny za apartmá začínají na dvou tisících liber za noc (téměř 60 tisíc korun). Má jít o jedno z vůbec nejdražších ubytování v Londýně, upozornila agentura Bloomberg.

Pětihvězdičkový hotel skupiny Raffles v Londýně byl otevřen v loňském roce.

Zdá se, že inflace ani pokles životní úrovně se netýká těch, kteří si neodpustí nákladnou dovolenou v některé z exkluzivních světových destinací. Hotelový průmysl, a to především ten hi-end, zažívá mocný boom a ve výstavbě anebo brzy před otevřením jsou nyní hotelové komplexy, které nemají sebemenší problém najít si solventní klientelu.

Trend byl znát již loni, když britský Richard Branson otevřel luxusní resort Son Bunyola na ostrově Mallorca. Podnikatel na otevření čekal řadu let. Usedlost totiž koupil již v roce 1987, v roce 2002 kvůli sporům s místními úřady, které mu na místě zakázaly luxusní hotel postavit, prodal. Následně se však k místu vrátil a hotel otevřel.

Otevření se loni dočkal také pětihvězdičkový hotel skupiny Raffles v někdejším sídle ministerstva války v Londýně. Přeměna vyšla na 1,4 miliardy liber (40 miliard korun).

Letošní rok by mohl být, co se otevírání hotelů týče, neméně zajímavý. Agentura Bloomberg proto vybrala ty nejzajímavější chystané hotely.

1 The Emory, Londýn, Spojené království

Hotel The Emory, Londýn

Projekt britského provozovatele hotelů Maybourne Hotel Group má být otevřen v dubnu. Skládat se bude ze šesti desítek apartmá rozmístěných v devíti podlažích, přičemž každé patro ukáže estetiku jiného světového designéra interiérů, mezi nimi je třeba André Fu či Alexandra Champalimaudová.

Odpočinout si budou moci hosté mimo jiné ve wellness, které se rozkládá na čtyřech podlažích a jehož součástí je i bazén. Střešní terasa zase nabídne hostům kruhový výhled na město včetně Hyde Parku. Ceny ubytování začínají na dvou tisících librách za noc (téměř 60 tisíc korun).

2 One&Only Kea Island, Řecko

One&Only Kea Island

Plážový rezort o rozloze 65 hektarů se nachází na méně známém ostrově Kea v souostroví Kyklady v Řecku. Každá z kamenných vil – nejmenší o rozloze 75 metrů čtverečních – má svůj soukromý bazén. Otevření je naplánováno na květen. Cena za noc začne na 1 750 eurech (43 tisíc korun), v létě se pak zvýší na 2 750 eur (68 tisíc korun).

Oblast byla dlouhodobě vylidněná, od 80. let byla „znovuobjevena“ a stala se destinací pro víkendové pobyty, a to především pro obyvatele hlavního města. Cesta trajektem z Athén trvá na ostrov hodinu, soukromou lodí pak zhruba třicet minut.

3 Hotel Viceroy, Ombria Algarve, Portugalsko

Viceroy, Ombria Algarve

Hotel se nachází v Algarve, nejjižnějším regionu Portugalska. Nově postavená nemovitost je umístěna na venkově a nabízí ubytování v 76 pokojích. Hostům má být k dispozici osm restaurací a barů, lázně, bazény i 18jamkové golfové hřiště.

Hotel přijímá rezervace na termíny od poloviny června, ceny začínají na 425 eurech (10 500 korun), v létě pak noc vyjde na 535 euro (13 200 korun).

4 Corinthia, Řím, Itálie

Nový hotel sítě Corinthia vzniká v Římě v této budově z 19. století

Corinthia v Římě se nachází na náměstí Piazza del Parlamento v centru města. Hotel má zabírat sedmipatrovou budovu, která byla původně postavena v roce 1914 jako sídlo italské centrální banky. Budova si zachová svou původní fasádu, avšak vnitřek má být zcela přepracován.

V hotelu bude působit známý šéfkuchař Carlo Cracco, který se postará o nabídku jídel a nápojů. Hotel se má otevřít na jaře letošního roku. Ubytovat se bude možné v 60 pokojích. Cena za noc začíná na 1 100 eurech (27 200 korun).

5 Resort Collegio alla Querce, Florencie, Itálie

Collegio alla Querce

Hotel Collegie alla Querce má být otevřen v létě letošního roku. Skládá se ze shluku budov z 16. století – ty kdysi sloužily jako kaple, divadlo a škola. U hotelu se nacháží 35metrový bazén, venkovní barokní zahrada i vnitřní zahrada s citrónovníky a krbem.

Hotel bude mít 81 pokojů a jedno velké apartmá o rozloze 209 metrů čtverečních. Ceny pokojů zatím nejsou k dispozici.

6 Hotel du Couvent, Nice, Francie

Hotel du Couvent

Hotel se nachází ve čtvrti Staré město v Nice na jihu Francie. Jak název napovídá – hotel sídlí v budově bývalého kláštera, který byl postaven v 17. století. Pokoje nabízejí výhled na barokní budovy v úzkých uličkách táhnoucích se ke Středozemnímu moři. Otevření je naplánováno na léto, ceny pokojů zatím nejsou k dispozici.

7 Hotel Rosewood, Amsterdam, Nizozemsko

Hotel Rosewood Amsterdam

Rosewood Amsterdam bude otevřen v roce 2024 jako první nemovitost Rosewood v Nizozemsku. Jedná se o bývalý justiční palác, budova má téměř 200 let. Nemovitost nabídne 134 pokojů a apartmá, součástí jsou také tři restaurace a bary, lázně, bazén i fitness centrum. Budova nabízí výhled na vodní kanál Prinsengracht. Hotel má v plánu otevřít do konce letošního roku, ceny pokojů zatím nejsou k dispozici.