Vypadá jak Kim Čong-un a dobře na tom vydělává

  • 33
Australsko-čínský muzikant našel dobrou obživu. Vypadá jako Kim Čong-un a aby byl téměř k nerozeznání od severokorejského diktátora, stačí mu k tomu jen vhodný sestřih a pár líčidel. Pak už jen stačí vydat se do ulic a čekat na lukrativní reklamní nabídky.

Když se Kim Čong-un stal po smrti svého otce Kim Čong-ila vůdcem KLDR, začali si z Howarda dělat jeho kolegové kvůli jeho podobě s nejmladším světovým vůdcem legraci. "Vtipy na toto téma nepřestávaly, a tak mě napadlo, že bych to mohl využít. Jsem muzikant, a to je samo o sobě o předvádění se," řekl Howard, který své celé jméno neuvádí, protože nechce míchat hudební a dvojnickou kariéru dohromady.

Čtyřiatřicetiletý hudebník je starší a vyšší než třicetiletý Kim, ale v obličeji jsou si hodně podobní. Howard má také huňatější obočí a váží méně. Nicméně žertuje, že na tomto "nedostatku" ještě zapracuje.

Letos na apríla si ostříhal vlasy a založil si stránku na Facebooku. Během několika týdnů ho oslovila izraelská produkční společnost, která mu zajistila přepravu do Tel Avivu. Tam natočil reklamu na hamburgery pro společnost Burger Lunch. Ta v klipu "dokazuje", že má tak výborné hamburgery, že se kvůli nim Kim Čong-un vzdá plánu vybombardovat Izrael.

Spot měl úspěch a Howardovi se začaly sbíhat  další nabídky. Oslovila ho podle jeho slov například firma prodávající pistácie, která ho chtěla využít v parodickém klipu s americkým basketbalistou Dennisem Rodmanem, který se s Kim Čong-unem přátelí (více zde).

Nyní si Howard počítá pět tisíc hongkongských dolarů, téměř 13 tisíc Kč, za vystoupení na večírku. Zároveň však doufá, že jako Kim Čong-un pomůže podnítit dialog o Severní Koreji a o jejím porušování lidských práv. "Nemusím dělat nic, abych vzbudil pozornost. Stačí jen má přítomnost (v podobě Kim Čong-una). Je důležité se bavit o Severní Koreji. Když  tato země vystřeluje rakety, může rozpoutat 3. světovou válku," obává se hudebník.

,