Luxusní Dior míří poprvé do sportu. Obléká fotbalové hvězdy v čele s Messim

  • 3
Světoznámý francouzský módní dům Dior uzavřel poprvé ve své historii kontrakt na dodávku oblečení pro sportovní klub. Týmem, který si věhlasní návrháři vybrali ke spolupráci, je francouzský Paris Saint-Germain v čele s hvězdným Lionelem Messim. První ukázky z kolekce představili fotbalisté v pondělí.

„Spolupráce společnosti Dior s fotbalovým klubem PSG se zrodila velice přirozeně. Obě komunity totiž sdílejí stejné hodnoty. Snažíme se podat maximální kolektivní výkon, neustále se překonávat nebo dotahovat věci do dokonalosti,“ uvedl pro portál Yahoo prezident a generální ředitel módní firmy Christian Dior Couture. 

Za oblečením od firmy Dior stojí módní návrhář Kim Jones. Pro své kousky vybral černou a tmavě modrou barvu. Každý kus oblečení je opatřený nášivkou „Paris Saint-Germain“. Pro volnočasové aktivity připravil bundu, pletený svetr a polokošili.

Pro formálnější účely vybral Kim Jones kašmírový kabát, sako, košili a kalhoty. Navrhl i kožené polobotky, a to v černé barvě. Ty mají zároveň i speciální vložky, kde jsou vyražená čísla z dresů jednotlivých hráčů. Mezi doplňky připravil Dior speciální oboustranný pásek, kašmírový šátek, žakárovou kravatu s logem pařížského fotbalového klubu nebo černou brašnu z telecí kůže.

Messi už patří St. Germain. V Paříži podepsal smlouvu, nosit bude třicítku

„Spolupráce s fotbalovým klubem PSG je pro Dior historickým okamžikem. Nastartovali jsme zcela novou kapitolu. Dior začal spolupracovat ve fotbalovém prostředí s klubem, jehož renomé a jedinečné vedení kouzlo celé spolupráce ještě umocňují. Fotbal v sobě nese vytrvalost, týmového ducha a vůli se nikdy nevzdávat, což jsou klíčové hodnoty i pro nás v Dioru,“ uvedl prezident a generální ředitel společnosti Christian Dior Couture.

Dior nahradí německou firmu Hugo Boss, která pařížský fotbalový klub oblékala od roku 2014. 

Paris Saint-Germain patří mezi nejúspěšnější fotbalové kluby na světě, který má na nejrůznějších sociálních sítích více než 140 milionů podporovatelů. Za posledních deset let získal 27 trofejí. Za tento pařížský klub v minulosti hráli i superhvězdy jako Ronaldinho, David Beckham nebo Zlatan Ibrahimovic. Nyní v klubu působí třeba útočník Lionel Messi.