Diskuze

Apple a další giganti přesunou náklady na digitální daň na další subjekty

Velké technologické firmy našly způsob, jak si kompenzovat vyšší náklady v souvislosti s digitální daní, kterou zavádějí evropské země. Například americká společnost Apple oznámila, že zvýší poplatky tvůrcům aplikací. Stala se tak zatím poslední firmou z této skupiny, která část nákladů na digitální daň přesune na menší podniky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZ

Myšlenka to byla dobrá, ale zvorali to na okresech.

1 0
možnosti
JP

a on si vazne nekdo dusevne pricetny myslel, ze to dopadne jinak, firmy se chytnou za nos a zaplati tu dan ze sveho ? naivita je pomerne nebezpecna nemoc ...

4 0
možnosti
MS

M85a70r91c61e18l 16S28u34p

4. 9. 2020 7:09

Nějak mi v článku chybí podstatná informace, a to že USA napařily těmto zemím (které zavedly digitální daň) dodatečná cla na velkou šást jejich výrobku ve výši 25%. Zavedly to před měsícem s pozdrženým účinkem 180 dní. Zatím vyvolaly spor u WTO, který se projednává . Je možné, že USA tento spor vyhrají, pak bude muset být digitální daň zrušena, nebo bude prohlášena za neodporujícím pravidlům WTO a v tomto případě USA uplatní dodatečná cla.

V dnešní době si myslet si myslet, že si někdo nechá pokorně kálet na hlavu a ani nepípne je velká bláhovost. Připravit se o trh v USA není rozhodně dobrý nápad.

0 0
možnosti
PP

Potřebují penízky na podporu BLM.

0 0
možnosti
PU

P11e36t13r 91U64r67b62a50n

3. 9. 2020 22:54

To je prece ekonomie 101.

Kazda dan, kterou firma musi zaplatit, se musi promitnout do ceny zbozi a tudiz zvysi cenu pro koncoveho spotrebitele.

Kdyz chce nejaka zeme vybrat vic penez na danich, klidne muze lidem zvysit jakekoliv dane, treba dan z prijmu nebo DPH. Ale to by se lidem nelibilo, to uz by jim nechteli dat svuj hlas.

Tak se to politici snazi udelat tak, ze zavedou dan firmam a "lidi si snad nevismnou". Proste jim jen zdrazi jejich zbozi. Coz mimo jine vede k inflaci.

6 1
možnosti
PD

to vůbec není pravda,vždyť je to celé levota. Irsko si někde kdysi prosadilo,že může být daňovým rájem a tak 25% jejich HDP,nebokolik,je z daní tech-firem. tak tam mají "sídlo" a platí 1% daň Irsku. Irsko rozhodně nemá zájem na tom,aby to bylo v EU jinak,jsou prostě podplacení.

0 0
možnosti
ŠS
MK

Takze nakonec na to doplati opet bezny uzivatel/nakupujici, firmy zustanou takrka nedotceny a stat vysaje opet vice z jeho obyvatel. Krasa, tleskam

2 0
možnosti
PM

No jo, ale tímto způsobem je nemusí vybírat napřímo od řadových poplatníků a tím pádem nejsou oni ti zlí. Takhle to svedeme na zlé velké korporace a poplatníci nás opět zvolí. Kolotoč je uzavřen s můžem začít od znova.

3 0
možnosti
MH

A to je hnus velebnosti, ale legalni . A to je smutne

0 0
možnosti
JS

To je snad normální . Když se zavede spotřební daň na benzín , tak prodejci asi nebudou dotovat cenu benzinu a zdraží .

Zatímco evropa je známá tím , že trestá spotřebu a vše zdaní , tak amíci spíše chtějí nízké daně a levné zboží . Stačí se podívat na dlouhodobý rust ekonomik a kde amíci jsou na dvojnásobném rustu oproti evropě.

3 1
možnosti
DD
JU

Holt maj málo peněz...

0 0
možnosti