Americký pivovar Breckenridge dodává pivo svým zákazníkům v Denveru a Cascade...

Americký pivovar Breckenridge dodává pivo svým zákazníkům v Denveru a Cascade na saních tažených soby. | foto: pivovar Breckenridge

V Coloradu letos Santovi sobi rozváží pivo. Pivovar si je půjčil na farmě

  • 1
V časech uzavřených hospod a výčepů se vyhlížení kurýra přivážejícího soudek nebo basu lahví stalo běžnou součástí života pivních fanoušků. Pivovar Breckenridge v americkém Coloradu se na Mikuláše rozhodl svým zákazníkům rozvoz ozvláštnit. Soudek piva bude do domácností doručovat sobí spřežení.

Pivovar, který je součástí skupiny Anheuser Busch, se dohodl s nedalekou farmou na zapůjčení sobů a deseti vylosovaným šťastlivcům doveze o mikulášském víkendu soudek vánočního piva. Sezonní speciál nazvaný Christmas Ale je silné pivo s obsahem alkoholu přes sedm procent a s tóny karamelu a čokolády v chuti.

Vedení pivovaru předpokládá, že sobí dodávka pomůže v koronavirových časech navodit alespoň trochu sváteční atmosféry a zákazníky rozptýlí a pobaví. „Věděli jsme, že chceme pomoci šířit trochu vánočního kouzla a co může být lepší způsob,“ ptá se prezident pivovaru Todd Usry. Zároveň výhercům slibuje, že se soby bude možné se po rozvozu i vyfotografovat, případně si je i pohladit nebo jim dát něco malého k zakousnutí.

Bezpečnost je ovšem i zde na prvním místě. Pivovar proto výherce upozorňuje, že při převzetí výhry a mazlení se sobem musí mít roušku a dodržovat rozestup šest stop (1,8 metru) od kočího a posádky. Výherce také při šťastné události mohou doprovázet pouze členové jeho vlastní rodiny.

Soudek s pivem výherci dostanou zdarma a k němu navíc ještě tričko nebo čepici. Pivovar se také zavázal, že za každou přihlášku do slosování věnuje jednu porci jídla místní potravinové bance, uvedl web Food & Wine.

Ten také upozornil, že nejde o první případ, kdy sobí potah posloužil k rozvozu piva. Například v roce 2015 anglický pivovar Box Steam Brewery takto v předvánočním čase zásoboval své hostince. V Coloradu ovšem sobi poprvé vyrazí do domácností.