ilustrační snímek | foto: Radek Vebr, MAFRA

Test loveckých salámů nepotěšil: Hodně tuku a soli, ale občas i kousky kostí

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Nemá smysl si nalhávat, že je lovecký salám bůhvíjak přínosný pro náš jídelníček. Není. Ani v nejmenším. Když si však vyberete méně slanou uzeninu z kvalitního masa a doplníte ji o kvalitní pečivo a zeleninu, výjimečně zhřešit můžete.
Premiové testy

My jsme v tom prakticky nevinně. Za vším příkořím, které nám dnes působí tučná a slaná jídla, jsou pravěcí lovci. Jejich mozek je totiž naučil, že dostatek tuku v potravě jim zajistí energii na horší časy. A tak dodnes milujeme tučné, zvlášť v kombinaci se slaným, protože sůl působí jako přírodní vzpruha chuti i nálady.

Jistě, jsou to jen laciné výmluvy, když už přece dávno víme, co s naším tělem taková kombinace dělá. Jenže... Poručte hladovému předkovi, který se pořád skrývá uvnitř naší hlavy! Když přijde na uzeniny, propuknou prostě naše pravěké pudy naplno. Test MF DNES, který se zaměřil na lovecké salámy, to jen potvrdil.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy