Diskuze

Test jednorázových brček: Papír měkne, sláma se drolí, těstoviny mokvají

Plastová brčka končí, co je nahradí? Vyzkoušeli jsme deset jednorázových výrobků z papíru, slámy a sušeného těsta. Nejlépe dopadly žitné slámky, které se používaly už před staletími. Porotci se naopak nejvíce ošívali, když srkali limonádu dlouhými tlustými makaróny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VO

A čo takto piť bez brčka?

0 0
možnosti
MJ

Chtěl bych mít tyhle problémy, čím nahradit brčko na pití. Ale třeba dojde k evoluci a fast food generace se zase naučí pít ze skleněné láhve, jinak s takovu asi pojdou žízní ;-D

0 0
možnosti
JS

Nejlepší je pít kořalku ze skleniček. Při tom vám všechny brčka mohou být ukradené

0 0
možnosti
MB

Me se libi jak nove vymysly mladych nemaji tu uroven nas starsich, kteri uz tehdy vedeli co je spolehlivejsi. Viz papirove tasky vs igelitky, brcka vs plastova brcka apod.

0 0
možnosti
AS

Brčka jsou zbytečné. Já vše piju bez nich. I smoothie a míchané nápoje. Prostě řeknu že brčko nechci.

Brčko jsem použil naposledy před 20 roky.

0 0
možnosti

P13e15t16r 95Š55v87a26r21c

5. 11. 2019 15:39

Aha, takže když vy považujete brčka za zbytečná, tak budou zbytečná pro všehny.

Geniální nápad ;-D

1 2
možnosti
MK

Proč nedělat kovová? Tak se vyrobí přístroj na jejich mytí a sterilizaci a hotovo.

Kovový příbor v restauraci se take užívá opakovaně. Jen se umyje.

0 0
možnosti
JJ

J83a79n 98J24í69c66h33a

5. 11. 2019 18:32

cena...protoze to lidi kradou..

0 0
možnosti
KD

K65a29r63e47l 29D52r52d26a

5. 11. 2019 13:32

V rodině potřebujeme zalamovací brčko pro osobu s postižením na vozíku. Všechny ty slámky znamenají dost zásadní omezení. Takže, nosit si brčka svoje, nejlépe plastová. Fakt paráda. Humánní přístup.

Ve stejné situaci jsou děti. Dostanou vysokou sklenici, v tom brčko a mají to půl metru nad hlavou. Docela by to potřebovali výškově přizpůsobit. Případně bych počítal s častějšími mokrými ubrusy a zbytečně vyhozenými penězi za rozlité pití.

A když si máme nosit vlastní pytlíky a tašky do obchodu, tak se samozřejmě nabízí i vlastní brčka. Tady je prodejna, kde mají kovová a skleněná. Tak za 100,- jedno. ;-)))

Orgie stupidity.

2 0
možnosti
KD

K97a75r38e92l 95D17r16d76a

5. 11. 2019 13:12

McDonald's je pro mě záhadou. Co provozovna, to jiný přístup. Někde jedou v plastu, a je to to nejlepší. Dost mě dostává, že zatímco plkáme o brčkách, tak některé provozovny dávají na zmrzku plastové víčko, co obratem letí za 3 minuty do koše. Je to o to zábavnější, že McFlurry změnil kelímek, aby byl celý z papíru a neměl plastové víčko a pak vám ty víčka sází obsluha naprosto zbytečně na zmrzku.

Dost soda je pro mě Mc na Florenci. Tady mi vnutili poprvé papírové brčko. Samozřejmě se po chvíli rozmočí. Navíc si s tím papírem v puse připadám jak na vyšetření u doktora. Docela se divím, že neumíme papír s nějakým lesklým povrchem, co by byl odolnější na tekutiny. Jako, ten stávající je katastrofa.

A aby to ti ekologové vyhmátli, tak mají v poruše stroj na zmrzlinu a prodávají tady podivné patoky. Jedna obsluha mi tvrdila, že asi prohodili náplně, proto je ta zmrzlina divná. Týden na to mi tvrdili, že mají v poruše stroj, co zmrzlinu našlehává. No nevím. Jek to jak sražené máslo. Tak hlavně že to mají v prodeji a napalují a poškozují zákazníky, fakticky je okrádají, ale papírové brčko jim podstrčit umí.

Místo toho, aby měli sortiment v pořádku, tak honí eko-brčka. Jako, soda.

1 0
možnosti
EK

A pritom sklo je tak fajn

0 0
možnosti

můžeme si říct že to jsou stupidní brčka, samozřejmě i výroba papírových brček něco stojí, ale je to jako výroba těch plastových, zdokonalení výroby, bez odpadů je samozřejmě další běh na dlouhou trať, ale odpady se prostě tvoří nehorázně, vezměte si že je na světě 7 mld lidí, polovina o ekologii není vůbec seznámena a moře a pláže jsou zaplněny plasty, nejen brčky, jde samozřejmě o komplexní problém odpadů, ale toto je článek řetězu a je prostě důležitý, místo brček papír nebo těsto, místo sáčků papírové pytlíky atd, před 30ti lety to bylo běžné, poté se plast začal dávat všude, na pár plátků šunky či sýra.. vše v plastu, takto to prostě nejde, to je snad jasné

0 0
možnosti
JU

J52o24s15e27f 67U67l10m19a45n

5. 11. 2019 12:29

Jasné je především to, že lidí je moc a počet stále dramaticky narůstá...Kolik ekoalarmistů s tím něco dělá nebo na to alespoň upozorňuje?

0 0
možnosti