Nebojíte se, že grilované maso a uzeniny mohou způsobit rakovinu?

  1:44aktualizováno  1:44
-
Kateřina Josífková, průvodkyně televizním pořadem Mňam, aneb Prima vařečka: Nemůžu říct ano ani ne. V ím, že uzeniny a věci, které se do nich přidávají, asi dvakrát zdravé nejsou. Rakovinu m ůže způsobit celá řada věcí a myslím si, že o polovině z nich ještě ani nevíme. Ale pokud se to příliš nepřežene a nejíme grilované maso každý den a pokud se jídlo nepřipálí úplně do černa, tak to není tak špatné.

Ladislav Tichý, 51 let, strojní zámečník: Nebojím. Nejím grilované maso tolik, jen při určitých příležitostech. Tělo se s tím určitě lépe vyrovná, než třeba s kouřením.

Eva Landovská, 46 let, administrativní pracovnice: Nebojím. Uzeniny si pečeme a upravujeme sami, snažíme se je připravovat podle svých receptů.

Zdeněk Čmelík, 60 let, důchodce: Obavy sice mám, ale ne tak velké,abych se této pochoutky a posezení s přáteli vzdal.

Alena Vránová, 21 let, prodavačka: Já moc opékané buřty nejím, navzdory tomu, že je prodávám. Nebojím se jich, spíše na ně nemám chuť.

Jana Renčínová, 53 let, administrativní pracovnice: Uzeniny nekupuju u stánku, griluju je doma nebo je připravuju v mikrovlnné troubě. U stánku se mi zdají příliš drahé,a navíc se bojím, že je stánkaři připravují na přepáleném tuku.


Autor:

Daňové přiznání 2019

Do 1. dubna musí podat daňové přiznání osoby samostatně výdělečně činné, ale i zaměstnanci (více zde). Využijte interaktivní formulář pro daňové přiznání za rok 2018.

Nejčtenější

Inspekce zveřejnila tři restaurace s podivným původem hovězího masa

Ilustrační snímek

Od propuknutí kauzy s nevyhovujícím hovězím polským masem provedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)...

Zaplatil letenku, ale letěl jenom kus cesty. Lufthansa ho za to žaluje

Zaměstnanci pobočka letecké společnosti Lufthansa na letišti ve Frankfurtu

Německá letecká společnost Lufthansa žaluje jednoho ze svých pasažérů. Nelíbí se jí, že cestující ve snaze získat...

Máme o 30 procent hostů méně, podáme dvě žaloby, říká restauratér Moťovský

Restaurace U Moťáka v pražském Karlíně. (7. února 2019)

Pražská restaurace U Moťáka se chystá na dvojitou odvetu za to, že se její jméno objevilo v kauze dovozů pochybného...

Ta železnice je zelená katastrofa. Vraťte miliardy, žádá Trump Kalifornii

Ilustrační snímek

Prezident Donald Trump a guvernér Kalifornie Gavin Newsom se ve středu dostali do sporu na Twitteru kvůli masivnímu...

Husákovy hradby. Symbol minulého režimu poskytl domov milionům Čechů

Sídliště na Slezském předměstí v Hradci Králové (5.2.2019).

Pozůstatek minulého režimu v podobě rozsáhlých betonových sídlišť bývá často kritizován jako nevzhledné, nekvalitní či...

Další z rubriky

PŘEHLEDNĚ: Do žlutého, nebo hnědého kontejneru? Vše o třídění odpadu

Tříděný odpad, kontejner na papír.

Víte, kam se starým kartáčkem na zuby, s rozbitým zrcadlem, se špinavým polystyrenovým jídelním boxem, nebo s použitými...

Další polská stopa? Veterináři zachytili 320 kilo problematického masa

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.

Veterináři na Moravě zachytili na dvou místech celkem 320 kilogramů problematického drůbežího a vepřového masa. Bylo...

TEST DNES: Pilulky z internetové lékárny máte doma do tří dnů

Ilustrační snímek

Otázka pro aktuální test MF DNES zněla, zda má vůbec smysl nakupovat léčebné přípravky online. Je to vážně bezpečné,...

Najdete na iDNES.cz