Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mohlo to být lepší

  10:00
Jak vám chutnalo? Jaký jste měli z testovaných pokrmů celkový dojem? Na to jsme se zeptali porotců po skončení degustace, kdy jsme jim ukázali obaly jednotlivých výrobků a sdělili, kolik stojí.

Celkově z toho nadšený moc nejsem, mohlo by to být lepší. Kvalitou i vzhledem. Jisté je, že chlazená jídla jsou nový trend, protože přinášejí časovou úsporu a mnoho lidí dnes doma vůbec nevaří. Ale co naplat, svíčková musí být pořád svíčkovou a guláš gulášem.

Jan Podracký vedoucí výroby, Parkhotel Praha

Celkově to nebylo tak hrozné. Neberu to jako jídlo z hospody, ale čistě jako hotovku k rychlému zasycení. Čekala jsem, že to bude horší.

Dita Pecháčková food director, časopis Apetit

Vůbec se mi to nelíbilo. Nejvíc výhrad jsem měl k omáčkám. Kašovitá až pudinkovitá hmota nesplňuje moji představu o omáčce. Nechutnaly mi ani knedlíky, měly málo housky a byly moc kypré. Uznávám ale, že to je věc chuti.

Josef Štangl šéfkuchař, hotel Savoy Praha

Nebylo to úplně špatné, ale čekala jsem lepší výsledek. Nepředpokládala jsem, že ze třinácti vzorků budou vlastně jen tři vyhovující a zbývající budou nevábné chuti a nevábného vzhledu. Přitom to byly většinou chyby, které by se daly snadno odstranit, kdyby kuchaři lépe připravili recepturu. Chtělo by to víc přemýšlet.

Jana Podojilová šéfkuchařka, Vysoká škola hotelová v Praze

Moc spokojený jsem nebyl. Největší výhrady mám ke konzistenci a chuti omáček, někdy i ke vzhledu. Většina těch jídel by mohla být lepší.

Vladimír Šmejkal šéfkuchař, hotel Diplomat Praha

Moc jsem si od těchto jídel neslibovala, protože je beru jako nouzové řešení, které má jen zahnat hlad. Když si chce člověk jídlo vychutnat, tak si na ně dokáže udělat čas.

Anna Kučerová redaktorka, časopis Vlasta

Obal vypadá lépe než obsah. Většina jídel bohužel neodpovídala tomu, co bylo prezentováno na krabičce. Byl jsem zklamaný.

Karel Hynek zástupce šéfkuchaře, hotel Paříž Praha

Mělo to hodně chyb. Je to škoda; určitě je hodně lidí, kteří jsou na takových jídlech závislí, protože sami vařit neumí. Něco bylo slušné a dobré, jiné horší. Ale nepřijde mi to ani nijak cenově výhodné. V hospodě dostanete dneska hotovku za padesát, za sedmdesát korun a určitě bude lepší, protože bude čerstvě uvařená.

Tomáš Petráň šéfkuchař, hotel Carlo IV. Praha

Nechutnalo mi to, určitě bych si takové jídlo nekoupila. Ale nečekala jsem žádný zázrak.

Veronika Brussmannová studentka, Vysoká škola hotelová v Praze

To si raději skočím do "mekáče" na hamburgra než si koupit takové jídlo.

Jakub Duchoň student, Vysoká škola hotelová v Praze

Autor:

Šéf Úřadu práce: Umělá inteligence vše mění. Za mě už AI píše dopisy ministrům

  • Nejčtenější

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Blackout? Máme na to podpůrné služby, vysvětluje šéf přenosové soustavy

29. dubna 2024

Premium „Blackout se sice nedá úplně vyloučit, ale pravděpodobnost, že k němu může dojít, je velice nízká,“...

Není práce, chybějí turisté. Na válku ekonomicky doplácí Izrael i Palestinci

29. dubna 2024

Důsledky více než šestiměsíční války na izraelskou a palestinskou ekonomiku jsou nedozírné. V Gaze...

Sazka upcykluje losy. Z těch výherních vznikl nábytek i tenisky

28. dubna 2024

Společnost Sazka se rozhodla znovu využít své výherní losy. Ve spolupráci s českými designéry tak...

V Dubaji vyroste největší letištní terminál na světě. Pojme až 260 milionů lidí

28. dubna 2024  17:07

Vytížené mezinárodní letiště Al Maktoum v Dubaji se rozroste o nový terminál. A ne jen tak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...