Telefónica O2 umí přesvědčovat. Odcházejícím zákazníkům nabízí 3 000 volných minut na měsíc.

Telefónica O2 umí přesvědčovat. Odcházejícím zákazníkům nabízí 3 000 volných minut na měsíc. | foto: Profimedia.cz

DOKUMENT: Přepis rozhovoru se zákaznickou linkou

  • 11
Telefónica O2 svou zákaznici neinformovala o tom, že jí mění tarif na dražší. Ta se rozhodla odejít ke konkurenci. Dřív, než to stačila udělat, jí ale přišla lákavá nabídka - tři tisíce volných minut měsíčně na půl roku. Přečtěte si přepis rozhovoru redaktorky s operátorkou.

Volající: Chtěla jsem se zeptat, uvažovala jsem o tom, že přejdu k jinému operátorovi, ale dostala jsem od vaší firmy nabídku. Nejdřív jsem ji odmítla, ale teď o ní zase uvažuji.

Operátorka: A to jste měla přejít s tímhle číslem?

Volající: Jo, s tímhle tím.

Operátorka: Samozřejmě, že je možné, že vám dávali nějakou nabídku, třeba s nějakými volnými minutami. Jde o to, že by vám to bylo automaticky přiřazeno, kdybyste zrušila ten přenos.

Volající: Ale já jsem přesně nerozuměla té specifikaci. Proto jsem se na to chtěla zeptat znovu. Bylo to v rychlosti. Já jsem zaznamenala nějakou částku volných minut. Ale nevím, jestli si to pamatuji dobře, nebo jestli jsem se přeslechla.

Operátorka: Rozumím, ale bohužel to všechno zprostředkovává agentura, která to nabízí, a já nemám možnost vás tam nějak přepojit.

Operátorka: Máte jedenáctimístné číslo toho přenosu? Že bych ho zkontrolovala, jak je na tom ta objednávka?

Volající: To určitě mám.

Operátorka: Bylo by třeba, abychom zjistili, kdy přesně bude to číslo převáděno, abyste to stihla do té doby všechno zrušit. Pak vám ještě ty minuty budou nabídnuty, co vám nabízeli.

Volající: Hm.

Operátorka: Pokud to zrušíte, to číslo bude převedeno a ta nabídka vlastně padá.

Volající: Aha. Ale já, pokud bych na ni přistoupila, tak bych si chtěla zopakovat, jaké ty podmínky byly. A jestli jsem tomu rozuměla správně, nebo jestli jsem se přeslechla.

Operátorka: A co vám řekli?

Volající: Mně řekli, že mi nabídnou tři tisíce volných minut měsíčně.

Operátorka: Aha. Tak to je možné. Na půl roku, nebo na rok?

Volající: Myslím, že to říkali na půl roku nebo na pět měsíců. To jsem právě nepochopila. Říkali tak nějak padesát hodin za měsíc.

Operátorka: No, dává se to takto na půl roku nebo na rok, a pokud vy máte ten nižší tarif, ten, co tu máte, tak byste to pravděpodobně měla dostat na půl roku.

Volající: Něco takového myslím říkali. S tím, že se to pak snad musí vyčerpat... Nebo jako každý měsíc je to těch padesát hodin?

Operátorka: Na každý měsíc byste měla těch tři tisíce volných minut. To, co si neprovoláte, tak se vám převádí do dalšího období...