V Česku investují dvě britské firmy

  • 4
Česko získalo dvě nové britské investice. Do jihočeských Vodňan má namířeno výrobce přepravních systémů pro farmaceutický a biotechnologický průmysl Laminar Medica, v Dobřanech u Plzně buduje nový závod Loma Systems. Ta bude vyrábět stroje pro kontrolu kontaminace potravin.

Laminar Medica zaměstná ve Vodňanech v první fázi 30 lidí. Celková výše investice by měla dosáhnout bezmála 75 milionů korun.

„Českou republiku jsme si vybrali zejména pro rozvinutou infrastrukturu a ideální geografickou polohu. Vodňany nás přesvědčily díky dostupnosti kvalitních výrobních prostor, pozitivnímu postoji místních obyvatel a blízkosti německé hranice pro náš export,“ vysvětluje výkonný ředitel společnosti Laminar Medica Stuart Allcock.

Činnost závodu Laminar Medica ve Vodňanech bude pokrývat potřeby expandujícího prodeje izolovaných přepravních systémů ve východní a části západní Evropy a spuštění výroby se plánuje na druhé čtvrtletí tohoto roku.

Ve druhé polovině roku by mělo být hotovo i české sídlo dalšího britského investora - firmy Loma Systems v Dobřanech u Plzně. Výrobu pak chce společnost zahájit počátkem roku 2005.

„Do konce roku 2005 firma plánuje investovat v České republice téměř 100 milionů korun. V novém výrobním závodě najde zaměstnání až 45 lid,“ říká ředitel kanceláře agentury CzechInvest ve Velké Británii René Samek.