Diskuze

Musk zvažuje přesun Tesly z Delaware do Texasu. Rozhodnutí soudu ho popudilo

Elon Musk řeší, že by v blízké době přesunul registraci své automobilky Tesla ze státu Delaware do Texasu. Myšlenka přichází jen pár dnů po soudním zrušení dohody o vyplacení rekordní odměny ve výši 55,8 miliard dolarů (asi 1,3 bilionu korun), kterou v roce 2018 výrobce elektromobilů uzavřel. Podle Muskova posledního tweetu to vypadá, že přesun firmy je hotovou věcí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Musk je můj nejoblíbenější

African-American

8 1
možnosti
HD

Paní soudkyni by měli zrušit důchod, protože by byl nefér vysoký ve srovnání a lidmi, co tolik nevydělávali.

16 0
možnosti
TB

V USA si státy navzájem daňově konkurují, což je ptlro trh velmi zdravé. Evropa by potřebovala totéž, jenže kráčí zcela opačným směrem, kdy si státy navzájem vyhrožují kvůli tomu, že ten sousední má nějakou daň nižší. A EU se pokouší zavést centrální minimální sazby pro všechny.

5 6
možnosti

V EU si státy taky daňově konkurují. A v USA je zavedena minimální daň dávno. Jmenuje se federální daň.

3 2
možnosti
TB

Musk posledních 6 let nepobíral žádný plat a veškeré jeho odměny jsou založeny na akciích v rámci pobídky, kterou odsouhlasili akcionáři a to na základě výkonostních výsledků Tesly, kterou v roce 2018 většina odborníků označovala za absolutně nemožnou a i dnes lze najít videa, jak se tomu novináři vysmívají.

Musk dohodu splnil a udělal z Tesly jednu z nejhodnotnějších firem na světě. A místo slíbené odměny dnes soudkyně rozhodla, že na odměnu nemá nárok, protože prý akcionáři nevěděli co dělají.... Ano. Tito dospělí lidé živící se investicemi prý nevěděli co dělají. Takhle absurdní je argumentace. A to vše na základě žádosti člověka, který vlastní 9 akcií. Slovy DEVĚT.

Celé je to politické rozhodnutí soudkyně, která má napojení na Demokratickou stranu. A ta nesnese, že se ji Musk postavil.

39 3
možnosti
JS

Asi tak. Kdyz statu jeho penize smrdi, presune pracovni mista jinam.

Jako zdanit/zneplaznit nejako 6 let starou platbu, ktera ho mela motivovat vice se venovat firme, taky by me to nastvalo.

19 0
možnosti