První nevěstinec míří na australskou burzu

  • 3
Novou šanci na zisk spojenou s trochou vzrušení nabízí burziánům zkroušeným účetními skandály největší australský nevěstinec Daily Planet. Ten chce na burzu uvést emisi svých akcií a vedle lákavých dividend slibuje investorům roční návratnost přesahující osm procent.

Pokud se záměr zdaří, stane se Daily Planet podle slov svého ředitele Andrew Harrise "první veřejně obchodovaným nevěstincem na světě". V některých částech Austrálie je prostituce legální, byť s jistými omezeními.

Daily Planet - jeden z největších licencovaných veřejných domů na světě- zamýšlí využít získaný kapitál k převzetí některých podniků v podobným předmětem podnikání jako jsou prodejny spodního prádla nebo kabarety.

"Protože staré rčení 'sex prodává' je pravdivé, protože sexuální průmysl je tak široce oblíbený a ziskový, věříme, že příležitosti jsou neomezené," tvrdí Andrew Harris.

Pro investory, kteří nevědí, jak ocenit investici do nevěstince, nabízí Harris jednoduchou pomůcku. Mají Daily Planet považovat za pětihvězdičkový hotel, jehož příjmy pocházejí výhradně z poplatků za pokoje ve výši 120 australských dolarů na hodinu od každého hosta.

Daily Planet má osmnáct tématicky zaměřených pokojů se jmény jako Venuše nebo Xanadu. Římský pokoj je vyzdoben mramorovými sloupy a velkým bazénem.

Společnost už oznámila, že kontaktovala australskou burzu, která předběžně neshledala žádné morální překážky pro uvedení akcií na trh. Musí ovšem splňovat všechny ostatní standardní požadavky.

"Zatím jsme od Daily Planet neobdrželi žádnou přihlášku. Vítáme jejich přístup," řekl mluvčí burzy.

Nevěstinec se už na burzu jednou pokoušel vstoupit. V roce 1994 však narazil na legislativu státu Victoria, podle kterého musí každá investice do podnikání spjatého se sexem projít policejní kontrolou.

Proto tentokrát zvolila Daily Planet právní kličku - oficiálně vstoupí na burzu její odnož zabývající se investicemi do nemovitostí. Akcionáři tak nebudou podléhat zákonu na kontrolu prostituce.

Zaměstnankyně největšího australského nevěstince Daily Planet pózuje s investičním prospektem pro vstup na burzu. (22. července 2002)

Zaměstnankyně největšího australského nevěstince Daily Planet pózuje s investičním prospektem pro vstup na burzu. (22. července 2002)

, ,