Petr Vlček, generální ředitel a předseda představenstva CS Cargo

Petr Vlček, generální ředitel a předseda představenstva CS Cargo | foto: CS Cargo

Logistickou firmu CS Cargo řídí nový šéf Petr Vlček

Největší česká logistická společnost CS Cargo si do svého čela postavila nového šéfa - Petra Vlčka. Má podpořit její masivní růst v regionu a posílit její postavení na evropských trzích. Za obchodní agendu bude odpovídat nový člen představenstva Roman Šmidberský.

Právě jeho firma Šmidberský Transport, kterou Cargu prodal v polovině loňského roku, skupině pomohla stát se lídrem tuzemské kamionové dopravy. - více zde

Hlad CS Cargo po dalším růstu se tím však neutišil a skupina loni v listopadu koupila slovenskou přepravní společnost mGal spedition. - více zde

Nové vedení má tento růstový trend dále podpořit. "Změnou ve složení nejvyššího managementu reaguje firma na razantní růst a expanzi na středoevropské logistické trhy, která byla nastartována loni," řekl mediální zástupce CS Cargo Holding Vladimír Bystrov.

"Věřím, že se zasadím o další rozvoj a modernizaci společnosti," prohlásil Vlček s tím, že skupina loni zaznamenala růst zisku o 55 procent.

Vysoké ambice firmy avizoval už loni představitel managementu celého holdingu Tomáš Faller. Ten v prosinci MF DNES řekl, že firma bude chtít skoupit další společnosti a vybudovat jakýsi středoevropský ČEZ v logistice. - více zde

Petr Vlček

Nový šéf CS Cargo přechází na čelný post z pozice Business development managera holdingu CS Cargo, kterou vykonával od srpna roku 2007 a již bude zastávat i nadále.

Ve druhé polovině loňského roku Vlček řídil založení dceřiných společnosti holdingu v Polsku, Maďarsku a  Rumunsku.

Do holdingu přišel ze společnosti Lumen, kde působil jako ředitel kapitálových účastí a místopředseda představenstva. Podílel se například na založení holdingové struktury firmy. V minulosti zastával vysoké pozice ve vedení společnosti Fezko Strakonice a působil jako šéf firmy Bentex.