Diskuze

Guptova vabank hra s Liberty: čeká na oživení trhu s ocelí či investiční zázrak

Oddalováním zprovoznění hutě Liberty Ostrava může její majitel Sanjeev Gupta strategicky čekat na možnou záchranu ze strany investorů nebo na oživení evropského trhu s ocelí. Vyhlídky Liberty Ostrava podle analytiků sice nejsou dobré, přesto po technické stránce by ocelářská huť byla schopná generovat zisk. Jednou z možností, jak by huť mohla přežít, jsou podle analytiků také investice ze strany státu. Liberty Ostrava už delší dobu čelí poklesu poptávky a má problémy platit závazky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A70l24a13n 76Ř35e13p16k97a

9. 1. 2024 15:10

Kdo ví jaké s tím měl plány od začátku co to kupoval. Ono to myslím není tak dlouho co se Arcelor Mittal změnil na Liberty.

1 0
možnosti
VC

Majitel vytuneloval firmu a já mám jako platit jeho dovolené, jachty a celkově jeho rozmařilý život? Ať si následky svých činu nese sám.

0 0
možnosti

A54l40a55n 12Ř81e19p49k36a

9. 1. 2024 15:08

Bohužel on má určitě nakradeno dost, odnesou to spíš zaměstnanci a celý region. A taky stát, který bude platit dávky těm, co si neseženou hned novou práci.

2 0
možnosti
Foto

Rozhodně si nepřeji jako daňový poplatník aby vláda, nota bene pravicová, vykupovala zadluženou firmu indického dobrodruha.

1 0
možnosti
IG

I43v68o 87G76o61n90d15e62k

9. 1. 2024 9:28

Podívat se do historie nesprávné privatizace a zavřít všechny zodpovědné.

0 0
možnosti
PL

Gupta čeká až se tu k moci zase dostane ANO a Havlíček mu přihraje do firmy dalších pár miliard z eráru... Stačit mu za to bude dát dres a fotku jako minule, Karel není náročný

2 2
možnosti
PM

Zlikvidovat NHKG a zaměstnanci budou IT nebo političtí náměstci.

Máme přece neomezený počet politických náměstků, tak vo co go?

VYĎ pepane ? jsou to přece jenom LYDI?

P.S. toto je výslovnost pepanů

0 0
možnosti
MG

Kdyby tu huť v současném vlastnickém stavu zachraňoval stát dalšími miliardami, tak to pomůže jen Guptovi, který má už vyzkoušené cesty, jak ty peníze vyvést z naší republiky ven.

6 0
možnosti
MB

Pročpak asi kupovala liberty veškeré palivo od Tameh, místo normálně od jeho producentů ? A proč byla pro Tameh Liberty jediným odběratelem ?

To je ale fakt náhoda ...

4 2
možnosti
MF

Podle webových stránek Evropské komise bude Liberty Ostrava a.s. v roce 2024 přiděleno bezplatně 12,2 milionu emisních povolenek. To představuje 8,5 % z celkového objemu povolenek, které budou v České republice vydány.

Přidělování povolenek se provádí v několika fázích. První fáze, která se nazývá alokace, probíhá v únoru každého roku. V této fázi jsou povolenky přiděleny firmám na základě jejich historických emisí.

Druhá fáze, která se nazývá revize, probíhá v září každého roku. V této fázi jsou povolenky revidovány, aby se zajistilo, že firmy mají dostatek povolenek k pokrytí svých emisí.

Liberty Ostrava a.s. obdrží své povolenky v první fázi alokace, která proběhne v únoru 2024.

5.ledna byla aktuální cena emisní povolenky na referenčním kontraktu s dobou do expirace 31. prosince 2024 78,25 EUR/t.

To znamená, že 12,2 milionu emisních povolenek by mělo hodnotu 953,8 milionu EUR.

6 0
možnosti
PN

A ty povolenky někdo rozdává zadarmo? Jak je možný, že se s tím.da pak obchodovat? Dik

0 0
možnosti
Foto

Prodat Indovi a čekat něco dobrého? Nene.

6 0
možnosti