Gumové boty Crocs na podpatku (9. června 2021)

Gumové boty Crocs na podpatku (9. června 2021) | foto: Crocs

Crocsy na podpatku od Balenciagy baví internet. Výrobce větří módní hit

  • 9
Gumové sandály značky Crocs, které se již mnoho let řadí k nejkontroverznější obuvi světa vůbec, se nyní představily v renovované verzi. Vypadají podobně jako stará známá klasika, nyní jsou však obohaceny o podpatek. Nový módní hit je výsledkem spolupráce výrobce se španělským módním domem Balenciaga a na internetu vzbudil nemalou pozornost. Novinka se setkává i s posměšky.

Crocsy na podpatku jsou součástí kolekce jaro 2022 firmy je představily v černé a zelené barvě. Může se zdát, že jde o spojení módy a pohodlí zároveň. Součástí jarní kolekce jsou také gumové holínky, ale žádnou z položek prozatím není možné koupit. Podle informací zpravodajského portálu CNN by se však plastové střevíce mohly prodávat až za tisíc dolarů (přibližně 21 tisíc korun).

Nejde o první spolupráci těchto dvou firem. Před několika lety módní návrhář Demna Gvasalia, který je nyní kreativním ředitelem Balenciagy,  vytvořil ikonické boty na deseticentimetrové platformě. Ty se prodávaly za 850 dolarů.

Na jaře 2020 spolupracovala značka Crocs s módním domem Liberty London, výsledkem byly gumové boty opatřené hedvábným šátkem. Značka se také v minulosti spojila s řetězcem restaurací KFC a společně vytvořili boty, které měly připomínat kuře obalené ve strouhance.

Společnost Crocs založili v roce 2002 Lyndon Hanson a George Boedecker Jr. První model bot určených původně námořníkům představili na výstavě lodí a jachet na Floridě. Přímo na místě tehdy vyprodali všech 200 vyrobených párů. Od té doby firma prodala 300 milionů párů obuvi po celém světě.


Témata: Balenciaga, Crocs, CNN, KFC, Florida