Zkrachovalá cestovní kancelář Caravella Tours má asi 400 zákazníků. | foto: Profimedia.cz

CK Caravella Tours končí, 400 lidí je bez zájezdu

  • 10
Na čtyři stovky klientů cestovní kanceláře Caravella Tours čeká v úterý nepříjemná zpráva: cestovka zkrachovala, peníze za neuskutečněné zájezdy bude v příštích týdnech vyplácet pojišťovna Generali.

"Caravella Tours vyhlásila úpadek. Asi čtyři sta klientů, kteří měli v nejbližší době odcestovat, dostane od naší pojišťovny náhradu," uvedla v pondělí večer Renata Werliková z Generali, u které byla cestovka pojištěná.

"Lidé, kteří jsou s cestovkou nyní v zahraničí, mají podle našich informací zaplacené zpáteční letenky. Problém s návratem by tedy mít neměli," dodala.

Vyjádření zástupce cestovní kanceláře se v pondělí nepodařilo získat, cestovka však na svých webových stránkách vyvěsila kontakt na pojišťovnu Generali.

Kancelář se specializovala na Tunisko a Egypt. Podle informací MF DNES se cestovka snažila na poslední chvíli stornovat co nejvíce zájezdů a klientům zrušení zájezdů oznámit, aby se vyhnuli zbytečné cestě na letiště.

Cestovní kancelář měla viditelné problémy již na konci srpna. Redakci MF DNES se tehdy ozvali klienti, kteří měli potíže s ubytováním v Tunisku, popřípadě jejich zájezd nakonec organizovala jiná kancelář.

Letos jde o třetí známý krach cestovky, který je zároveň největší. V srpnu skončila společnost Travel Studio International, o měsíc dřív Connexion Voyages. Krach se dotkl v prvním případě asi čtyřiceti klientů, v druhém stovky.