Čepro odvrátilo u soudu hrozbu exekuce

  • 6
Státem ovládané společnosti Čepro se podařilo odvrátit hrozbu exekuce. Ta měla uspokojit pohledávku firmy Venturon Investment ve výši zhruba 2,6 miliardy korun. Soud exekuci zastavil, protože podle něj Čepro prokázalo, že sporné pohonné hmoty už v minulosti vydalo.

Čepro již dříve uvedlo, že pohledávku považuje za fiktivní, a požádalo proto o pozastavení exekuce s tím, že soudu dodá potřebné dokumenty. Mělo vydat zhruba 264 tisíc tun pohonných hmot, nebo zaplatit zhruba 2,6 miliardy korun.

Dalších téměř 1,6 milionu korun mělo zaplatit jako úhradu nákladů na řízení.

"Exekuce je zastavená. Čepru se podařilo prokázat, že pohonné hmoty již dávno vydalo," řekl soudce Zdeněk Kučera, který má případ na starosti. Proti rozsudku je možné se odvolat.

Pohledávka má původ u společnosti Bena, která patří mezi největší české obchodníky s pohonnými hmotami. U Čepra měla tato firma uskladněno výše uvedených zhruba 264 tisíc tun pohonných hmot, které prý ale od Čepra neobdržela.

Pohledávku Beny převzal Venturon Investment, který na Čepro podal loni v prosinci žalobu o vydání pohonných hmot. Letos pohledávku převzala společnost Al Batal General Trading, která u soudu na začátku listopadu dosáhla exekuce na majetek Čepra.


Témata: Exekuce