AAA Auto posílila svou pozici na maďarském trhu o dva autobazary.

AAA Auto posílila svou pozici na maďarském trhu o dva autobazary. | foto: AAA Auto

AAA Auto otevřela v Maďarsku nové autobazary

  • 8
Společnost AAA Auto se v srpnu rozrostla o dvě nové pobočky v maďarských městech Segedín a Miškovec. Na podzim chce firma otevřít dvě další zastoupení v oblastech Debrecínu a Székesféhérváru. Do konce roku by měla mít v Maďarsku sedm poboček.

"Maďarsko letos svojí dynamikou růstu dohnalo Slovensko, které bylo dosud nejrychleji rostoucím zahraničním zastoupením společnosti AAA Auto," řekl předseda představenstva skupiny Anthony Denny.

Maďarský trh s ojetými vozy podle něj patří mezi nejvyspělejší ve střední Evropě. Maďaři podle Dennyho dokázali odolat tlaku Evropské komise a nezrušili vysoké, progresivně odstupňované dovozní poplatky na staré automobily, které prakticky znemožňují dovoz starých aut ve špatném technickém stavu a neodpovídajících ekologickým standardům, která zaplavila mimo jiné i Českou republiku.

Podle dřívějších informací chce firma během dvou let v zemi investovat 35 milionů eur, tedy téměř miliardu korun. Maďarsko by se mělo stát centrálou pro další expanzi do Bulharska, Srbska a na Ukrajinu, uvedla ČTK.

Skupina firem AAA Auto loni utržila téměř deset miliard korun a vydělala desítky milionů korun. Přesné číslo společnost tají kvůli přípravám případného vstupu na pražskou burzu. - více zde

Firma nyní působí v pěti zemích. Vedle Česka ještě na Slovensku, v Polsku a Rumunsku. Loni expandovala do Maďarska, kde otevřela první pobočku v Budapešti.