Diskuze

Stačí dvě minuty a je vymalováno. Drahám došla trpělivost s graffiti

Tuzemská železnice se po zhruba patnácti letech opět potýká s nárůstem sprejerských útoků na vlaky. Plánuje proto vybavit hlídky na odstavných nádražích psy, pořídit více bezpečnostních kamer a zapojit do chytání sprejerů i umělou inteligenci. Sprejerství není přitom fenomén jen mladé generace. Není výjimkou, že se daří chytit pětatřicetileté nebo padesátileté vandaly. Jde navíc o organizované bandy, které zvládnou soupravu posprejovat během několika minut.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DA

Dříve by si pracovnici ČSD na něj počíhali a zmalovali ho tak, že by si minimálně týden nesedl a příště by si to rozmyslel. To je taky nejlacinější řešení a účinné řešení. Dneska už jsou to jen zaměstanci loajální do výše platu (nemají ho tak vysoký jako náměstci) a tak se chovají podle hesla "nehas, co tě nepálí".

V současné době se takový laciný způsob nedá aplikovat, protože zmalovaný sprejer by si šel stěžovat pro fyzické napadení a doložil by to všemi barvami hrající spodní částí zad. Dnešní "zdegenerované" právo a soudci jsou ochotni to řešit, místo aby ho kopli do "důkazu". Mají především chránit, zloděje, násilníky , aby se jim náhodou nestala újma. Poškození jsou jen "obyčejná" žalující strana. Jsou kvůli tomu nadstandartně placeni. (někdy i od obžalovaných).

0 0
možnosti
JK

J74a92n 48K35u11č76e78r75a

12. 6. 2023 8:22

To nepomůže. Máme příliš benevolentní zákony. Z toho se vykroutí.

1 0
možnosti
JH

J46a14n 66H19u78r60k68a

11. 6. 2023 17:44

to by museli fungovat soudci policie...kamer je dost hlídek také ale bděle dřímajicí ...

2 0
možnosti
VN

Kontrolovaný prodej sprejů po předložení občanského průkazu.

0 1
možnosti
MP

A co by se tím vyřešilo?

2 0
možnosti
ŠF

Vrátit se ke středověkým trestům. Která ruka to byla?

2 0
možnosti
RM

Vymýšlejí vymyšlené a stačilo by je pochytat, okamžitě odsoudit, třeba i pozdě v noci a ihned převést do vězení. Nepřišli by do školy nebo zaměstnání, takže vyhazov ze školy nebo zaměstnání a to by si potom každý rozmyslel a kdoví kolik let by spláceli náhradu škody.

8 1
možnosti
PB

Zajímalo by mě, pokud se tyto případy dostanou k soudu, jak soud využívá zákonných možností. Sprejeři jsou recidivisti a tytyty na ně nezabírá. Možná by to bylo zajímavé téma na reportáž.

2 2
možnosti
PD

To bude možná jen pár magorů v některých lokalitách. U nás jsem ještě počmáraný vlak nepostřehl.

0 2
možnosti
SK

Je to příležitost pro policii nebo soukromé bezpečnostní agentury ?? Policie ale i ta městská policie má jiné úkoly chránit a dohlížet. Vrátní s pětiletým vzděláním a maturitou o toto nestojí. DG konečně zdrhla do Finska . Nejde jen o dopravní prostředky ale i městské nemovitosti . Jež si neohlídají majitelé !!!

0 0
možnosti
KJ

Já opravdu doufám, že pokud je chytí, tak jim napaří aspoň 300 hodin veřejně prospěšných prací bez ohledu na věk, plus úhradu odstranění škod. Tohle nepochopím. Kolikrát vůbec netušíte, v jaké jste stanici, protože přes okna prostě není vidět.

6 1
možnosti
IH

I17v78a30n 90H42o85l11a64s

8. 6. 2023 8:05

Nikoliv VPP, ale OPP.

1 0
možnosti